Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
proradili u nastavku

Uvjerljiva pobjeda Hajduka na oproštaju od sezone

Hajduk je pobjednički završio sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju zadnjega kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši splitskog Hajduka porazili Inter s 4:1 (0:0).

Hajduk je jedno od lošijih sezona u povijest okončao pobjedom nad već ispalim Interom, koji je izgubio i 15. utakmicu zaredom u prvenstvu. Utakmica će se pamtiti i po činjenici da je Hajduk svoja prva dva gola zabio s igračem manje.

U vrlo slabom prvom dijelu gotovo da nije bilo prilika, tek pokušaj Andrića u 44. minuti kojeg je obranio vratar Posavec, dok je u 39. minuti Caktaš iz blizine pucao pored vrata.

gol expired Potpuna ludnica u završnici HNL-a: Lokomotiva u trileru šokirala Osijek i izborila Ligu prvaka! divider

U 50. minuti Splićani su ostali s igračem manje nakon isključenja Marija Vuškovića, koji je u samo dvije minute dobio dva žuta kartona, no Hajduk je ipak poveo u 57. minuti kada je veliku pogrešku obrane Intera iskoristio Mijo Caktaš i došao do svog 19. gola u sezoni. U 64. minuti Hajduk je povećao vodstvo nakon što je branič Intera Damir Grgić pogodio vlastitu mrežu u pokušaju da očisti ubacivanje Dolčeka.

U 73. minuti isključen je i igrač Intera Nikola Soldo, a dvije minute kasnije na asistenciju Jaira Caktaš dolazi do svog 20.gola, čime je na ljestvici strijelaca preskočio Marića iz Osijeka. U sudačkoj nadoknadi Jradi je s 20 metara pogodio za 4:0, a počasni gol za Inter dao je Komnen Andrić iz slobodnog udarca.

Hajduk je sezonu okončao kao peti s 60 bodova, 20 manje od prvaka Dinama, dok je Inter zadnji sa samo 17 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider