Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva crvena kartona

Hajduk rutinski pobijedio Varaždin i prestigao Rijeku: Jedan od najsmješnijih autogolova ikad!

Na Poljudu je u sklopu 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige sve prošlo u očekivanom tonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je pobijedio Varaždin s 2:0 u 24. kolu HNL-a i izbio na četvrto mjesto, s istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom i boljim međusobnim omjerom u odnosu na Rijeku.

Hajduk je poveo u otvaranju utakmice golom Davida Čoline (8), a na 2:0 nespretnim je autogolom u samoj završnici prvog poluvremena povisio Kerim Memija (45+5-ag).

Do treće uzastopne prvenstvene pobjede Hajduk je stigao uz veliku dozu sreće kod oba pogotka. Do vodstva je stigao u 8. minuti kada je jedan gostujući igrač u želji da izbije loptu iz svog kaznenog prostora samo namjestio priliku za udarac Davidu Čolini sa 18-ak metara. Pokušaj Hajdukova braniča vjerojatno ne bi niti pogodio okvir gola, ali je na putu prema mreži lopta pogodila Ćelića u stopalo te skrenula iza leđa nemoćnog Horkaša. Pogodak je priznat nakon dugotrajnog pregleda snimke jer je prilikom Čolinina udarca Livaja bio u zaleđu pa je sudac Pajač morao procijeniti je li Hajdukov napadač svojim položajem zaklanjao pogled Horkašu ili ne.

gol expired Bez golova u derbiju začelja: Gužva pri dnu HNL-a, bit će velike borbe za ostanak divider

Do povećanja prednosti Hajduk je stigao uz još veću dozu sreće. Jurić je dugom loptom tražio Livaju koji se nalazio u zaleđu, a to je dodavanje presjekao Kerim Memija koji je želio vratiti loptu svom vrataru. No, stoper gostiju nije vidio kako je Horkaš istrčao s vrata pa je lopta završila u mreži. Ponovno se gledala snimka kako bi se utvrdilo je li Livaja svojim položajem utjecao na igru i ponovno je procijenjeno kako nije.

U završnici susreta oba sastava su ostala bez jednog igrača. Zbog dva žuta kartona isključeni su Marco Fossati kod Hajduka u 88. minuti te Jessie Guerra Djou kod Varaždina u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider