Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna gužva

Rijeka nokautirana na Rujevici: Gorica slavila i zadržala nadu za Europu

U 31. kolu Hrvatski Telekom Prve lige klub iz Velike Gorice slavio je na Kvarneru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Gorice kao gosti su pobijedili Rijeku s 2:1 u 31. kolu HNL-a i time zadržali nadu da mogu dohvatiti peto mjesto koje će voditi u prvo pretkolo Europske lige.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Kristijana Lovrića iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Luka Capan koji je s leđa povukao Ndiayea nakon ubačaja iz kornera.

Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla izjednačiti. Tomečak je pokušao centrirati s desne strane, no lopta je u bloku pogodila Krizmanića i od njega se odbila u vratnicu. Novu veliku priliku domaćin je imao u 30. minuti, ali je Čolak bio neprecizan. Izbio je sam pred gol Gorice, zaobišao Kahlinu i promašio prazan gol.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 54. minuti. Lovrić je prošao po krilu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran. Uzvratila je Rijeka u 73. minuti, pucao je Andrijašević, ali nije bilo promjene rezultata. U 80. minuti Gorica je povećala prednost nakon jedne dubinske lopte. Ndiaye se najbolje snašao i lijepim udarcem svladao Pandura.

Tračak nade domaćinu stigao je u 84. minuti kada je Pires manjio na 1:2. Rijeka se nije predala, krenula je po izjednačenje, ali nije uspjela.

U idućem kolu oba ova takmaca čekaju novi teški ispiti: Rijeka će u goste Osijeku dok će Gorica ugostiti Hajduk.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider