Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ćuže ublažio poraz

Dinamo slavio u Puli na krilima raspoloženih Oršića i Kadziora

Zagrepčani su nakon poraza od Atalante u Ligi prvaka ipak u pobjedničkom tonu zaključili ovaj tjedan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti u Puli svladali Istru 1961 sa 2:1 (1:0) i tako povećali svoju prednost na vrhu ljestvice na sedam bodova ispred drugog Hajduka.

Dinamo je do nove prvenstvene pobjede stigao zahvaljujući raspoloženima Mislavu Oršiću i Damianu Kadzioru, obojica su uz pogodak upisala i po asistenciju.

Po gol i asistencija Oršića i Kadziora

Kod prvog gola na utakmici Oršić je u 23. minuti odlično primirio jedno dugo ispucavanje, prevario svog čuvara i potom odličnom okomitom loptom proigrao Kadziora koji je utrčao u suparnički kazneni prostor i zatresao mrežu.

Poljak se hrvatskom reprezentativcu odužio asistencijom početkom nastavka kada je u 49. minuti iskoristio veliku neopreznost Grujevića te mu oteo loptu na rubu kaznenog prostora Puljana i odmah ju proslijedio do Oršića koji je iz prve pucao po golu i pogodio.

gol expired Iznenađenje u Varaždinu: Osijek poveo, domaćin izjednačio u završnici divider

Domaći su u samoj završnici susreta ublažili poraz iz kaznenog udarca kojega je realizirao Mario Ćuže. Vratar Dinama Zagorac neoprezno je u skoku oborio Tomaševića, a sudac Strukan je pokazao na bijelu točku.

Vodeći Dinamo sada ima 38 bodova, sedam više od drugog Hajduka, dok je osma Istra 1961 ostala na 12 bodova, koliko ima i deveti Varaždin, a posljednji Inter iz Zaprešića ima bod manje.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider