Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stavite ga i u košarku

Kakav multitalent: Postao reprezentativac svoje države u rukometu i nogometu

Rijetki se mogu pohvaliti nastupim za reprezentaciju u više sportova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hilmar Leon Jakobsen (23) sportaš je s Farskih Otoka koji je dobio pet minuta slave zbog neobičnog ostvarenja - postao je reprezentativac svoje države u rukometu i nogometu.

Jakobsen je posljednji put nastupio za rukometaše u siječnju ove godine protiv Luksemburga u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2021.

Bila je to posljednja utakmica koju su Farski Otoci uopće odigrali prije nego je pandemija koronavirusa odgodila sve sportske događaje. Jakobsen i suigrači slavili su 24:22.

gol expired Turci u strahu zbog zaraženog Vide: Grlio se s igračima i izbornikom, ali i još jednim veznjakom Vatrenih divider

U ožujku sljedeće godine čekaju ih kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a vidjet ćemo hoće li tamo biti Jakobsen budući da je u međuvremenu postao nogometaš.

Za nogometnu reprezentaciju debitirao je protiv Litve - u porazu 2:1 odigrao je cijelu utakmicu i dobio žuti karton u 13 minuti.

Kako vam se svidjela Hrvatska u Istanbulu?

Ukupno glasova:

Jakobsen je igrao i za nogometne reprezentacije Farskih Otoka do 17 i 19 godina. Nakon toga počeo je rukometnu karijeru, a u srpnju je potpisao za nogometni HB Torshavn.

"Ovo mi je bio san. Bilo je zabavno igrati rukomet, ali uvijek mi je bio san igrati nogomet", rekao je prilikom potpisa za najtrofejniji klub Farskih Otoka., države od 50.000 stanovnika.

Mora se priznati da čovjek ima unikatnu sportsku karijeru...

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska -Turska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider