Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ibišević ih načeo

Uragansko poluvrijeme u berlinskom derbiju: Gosti doživjeli pravi potop

Prva utakmica 27. kola njemačkog prvenstva bila je bez pogodaka do 51. minute, a onda su domaći igrači u razmaku od deset minuta čak triput zatresli mrežu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Herthe ostvarili su i drugu uvjerljivu pobjedu u povratku njemačke Bundeslige, nakon što su u berlinskom derbiju pred praznim tribinama Olimpijskog stadiona svladali Union Berlin sa 4:0 (0:0).

Prva utakmica 27. kola njemačkog prvenstva bila je bez pogodaka do 51. minute, a onda su domaći igrači u razmaku od deset minuta čak triput zatresli mrežu.

U 51. minuti je 35-godišnji kapetan Herthe Vedad Ibišević doveo svoju momčad u vodstvo pogotkom glavom na ubačaj Marvina Plattenhardta. U sljedeća dva pogotka Ibišević je sudjelovao kao asistent. U 52. minuti je odličnim dodavanjem izbacio Belgijca Lukebakija koji je zaobišao vratara i pogodio nebranjenu mrežu. U 62. minuti Ibišević je spustio loptu za Brazilca Cunhu, a ovaj je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostota pogodio za 3:0. Konačnih 4:0 glavom je postavio Belgijac Boyata, nakon ubačaja iz kuta Plattenhardta.

Hertha je ovom pobjedom došla do 34 boda i probila se na 10. mjesto, dok je Union Berlin sa 30 bodova ostao na 12. poziciji. Vodeći Bayern ima 58 bodova, četiri više od drugoplasirane Borussije Dortmund. Treća je Borussia Moenchengladbach sa 52 boda, a četvrti RB Leipzig ima 51 bod.

U subotu je na rasporedu pet od osam preostalih utakmica 27. kola, a sastaju se: Borussia Moenchengladbach - Bayer, Freiburg - Werder, Paderborn - Hoffenheim, Wolfsburg - Borussia Dortmund (sve u 15:30) i Bayern - Eintracht (18:30).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider