Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
8. kolo Bundeslige

Kramarić promašio priliku za pobjedu, Matanović ušao za Eintracht

Andrej Kramarić promašio je najbolju priliku u remiju Heidenheima i Hoffenheima, Matanović ušao za Eintracht u 8. kolu Bundeslige.

Andrej Kramarić (Foto: Profimedia)

U posljednjem susretu osmog kola njemačkog nogometnog prvenstva Heidenheim i Hoffenheim su remizirali bez golova.

Za goste je cijeli susret odigrao hrvatski napadač Andrej Kramarić, a najbolju priliku je imao u 57. minuti kada je iz izgledne situacije pucao preko gola.

Heidenheim je sada deseti sa 10 bodova, dok je Hoffenheim na 15. poziciji s osam bodova.

U prvom nedjeljnom susretu Bayern je na gostovanju u Bochumu slavio sa 5-0 preuzevši vrh ljestvice Bundeslige. Bavarci su poveli u 16. minuti golom Michaela Olisea, a deset minuta kasnije na 2-0 je povećao Jamal Musiala. Harry Kane je nastavio golijadu u 58. minuti pogodivši za 3-0, a do kraja susreta golove su zabili i Leroy Sane (65), te Kingsley Koman (71). Za Bochum je cijeli susret igrao Jakov Medić.

Matanović ušao za Eintracht

Union Berlin i Eintracht Frankfurt su odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 14. minuti golom Maria Gotzea, koji se upisao među strijelce u svojoj 300. bundesligaškoj utakmici. No, Gotze je daleko od rekorda. Na vrhu ljestvice igrača s najviše nastupa u elitnom razredu njemačkog nogometa je bivši branič Eintrachta Karl-Heinz Körbel sa 602 susreta.

Za Union Berlin je izjednačio Benedict Hollerbach u 66. minuti, a gosti su od 77. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Arthur Theate. Union je u sudačkoj nadoknadi zabio za 2-1, ali je pogodak Tima Skarkea poništen zbog zaleđa.

Josip Juranović nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede, dok je na suprotnoj strani od 65. minute igrao Igor Matanović.

Bayern vodi na ljestvici sa 20 bodova, koliko ima i Leipzig, ali uz slabiju razliku pogodaka. Bayer Leverkusen i Union Berlin imaju po 15 bodova. Bochum je zadnji s jednim bodom.

REZULTATI:

Bochum - Bayern Munchen 0-5 (Olise 16, Musiala 26, Kane 57, Sane 65, Coman 71)

Union Berlin - Eintracht 1-1 (Hollerbach 66 / Gotze 14)

Heidenheim - Hoffenheim 0-0

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
[HR&AD] Krećemo ponovno! ❤️

Ove godine ponovno odrađujemo projekt Humanitarne razmjene i aukcije dresova. Prošle godine smo za HA Udruge Kamenčići prikupili preko 20.000€, a ove godine želimo podebljati taj iznos. 

Prvo ćemo vam predstaviti naše RBNDŽ. 🎄🎁⚽️

Krećemo s Bokšićevim, koji se prisjeća finala LP u kojem je Bokšić upisao asist Del Pieru za pogodak. Ali, zapravo najbitnije - džemper napravljen u čast Bokšiću čiji je dres na prošlogodišnjoj aukciji prodan za rekordnih 812€. ✅️

Sljedeći je Modrićev koji slavi najveći uspjeh hrvatskog nogometa i odaje počast najboljem hrvatskom nogometašu u povijesti. 🇭🇷

Nakon toga nam slijedi Gvardiolov koji odaje počast najpozitivnijem Vatrenom i najtalentiranijem braniču našeg doba. Nismo mogli, a da se ne prisjetimo njegovog izdanja na SP u Kataru. 💪

A boje HNL-a brane Eduardov džemper iz rekordne sezone u Dinamu i Kranjčarov džemper koji slavi najkontorverzniji transfer u HNL povijesti i posljednji put kad je Hajduk osvojio ligu. ⚽️🏆

E sad, ove godine prvo ćemo vam ponovno ponuditi razmjenu, dakle VI NAMA DRES - MI VAMA RBNDŽ i to odmah od idućeg tjedna, zato prekopajte ormare i šaljite nam poruke. 🔄

Nakon toga slijedi novotarija u kojoj ćemo imati fazu DONACIJE ZA DŽEMPER u kojoj ćete moći doći do jednog od 200 džempera kroz koncept VI UPLATITE DONACIJU - MI VAMA POŠALJEMO RBNDŽ. 💸

Zatim će uslijediti ponovno faza AUKCIJE na kojoj će biti potpisani dresovi HNL klubova i dresovi iz SWAPAWAY faze. 👕

I za kraj, u LIVE podcastu 16.12. ćemo ponovno odraditi Last-call aukcije. 🎬

Povežite se s nama i ove godine pod sloganom I MI POMAŽEMO KAMENČIĆIMA! 🧡
Tonči Gabrić velik je trag ostavio na Poljudu kao vratar Hajduka te je upisao više od 100 nastupa. Za hrvatsku reprezentaciju skupio je devet nastupa, a branio je i na povijesnoj prvoj reprezentativnoj utakmici, ogledu u Zagrebu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Počivao u miru. 🕊️

📸: Niksa Stipanicev/CROPIX
KRAJ! Osijek poslije šest godina pobijedio Dinamo na Maksimiru, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti udvostručili prednost iz penala, prvak na rubu poraza

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b