Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To nikome nije bilo jasno

Trener Hajduka objasnio zbog čega je povukao najčudniji potez utakmice protiv Galatasarayja

Splićani ove nedjelje na Poljudu dočekuju Varaždin u sklopu šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ispadanja iz Europe, Hajduk se okreće domaćem prvenstvu gdje u sklopu šestog kola HNL-a ove nedjelje na Poljudu dočekuje Varaždin.

Ipak, mnogima je još uvijek u mislima utakmica protiv Galatasarayja gdje su Splićani 70-ak minuta bili ravnopravan suparnik i promašili dvije velike prilike i nekoliko poluprigoda.

Opći je dojam kako se Hajduk u Istanbulu raspao onog trenutka kada je trener Hari Vukas iz igre odlučio povući Stanka Jurića u 74. minuti, do tog trenutka najboljeg igrača Splićana. Samo tri minute kasnije Hajduk je kapitulirao...

"Znate i sami koliko je Stanko sa svojom energijom i pokrivanjem terena bitan za Hajduk. Međutim, došlo je do objektivnog pada, nije mogao nastaviti. On je poštenjačina i određenim trenucima ne zna kalkulirati s potrošnjom energije, uvijek daje svoj maksimum i morali smo ga mijenjati", izjavio je Vukas, naglasivši:

"Da ne bi netko mislio da živimo na lovorikama, mi smo ispali. Ali, temelj imamo i na osnovu toga možemo graditi nešto više. Pokazali smo da se može, poslije ovakve utakmice ne smijemo ići ispod toga."

O očekivanjima od nedjeljnog dvoboja protiv Varaždina Vukas je rekao:

"Varaždin je ozbilja ekipa, dosta su se konsolidirali nakon korone. Imaju pokretljive igrače prema naprijed, naš pristup mora biti na visokom nivou da bi se utakmica dobila."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider