Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpuno novi dinamo

Nikad teža prva prepreka: Rušili su velikane, a sada prijete desetkovanom Dinamu

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev javio se s Maksimira dan uoči prvog testa Dinama u Ligi prvaka.

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hapoel Beer-Sheva prvak je Izraela dva puta zaredom, možemo čak procijeniti da je to najteža prva prepreka Dinamu otkad igra kvalifikacije za Ligu prvaka.

Prije dvije godine ostvarili su ono što Dinamo dugo sanja: europsko proljeće. Na putu prema Ligi prvaka izbacili su Olympiakos, pa kasnije ipak ispali, a onda u Europskoj ligi pobijedili milanski Inter i vani i kod kuće. Protiv Southamptona upisali su dva remija, a u osmini finala ispali su od Bešiktaša.

U redovima imaju nekoliko izraelskih reprezentativaca. Dinamo, s druge strane, ima mnogo izostanaka zbog ozljeda, odlazaka i pošteda nakon Svjetskog prvenstva. Trener Nenad Bjelica imat će mnogo problema sa sastavljanjem momčadi.

"Kad imate 13 novih igrača, morate ih sve upoznati, vidjeti njihove mogućnosti, probati ih u svim kombinacijama, vremena nema previše. Mislim da smo to dobro odradili, svima smo dali priliku, na meni je da donesem odluku o 18 igrača za utakmicu. Devet igrača neće biti u kadru, a svaki od njih mogao bi biti među 18", rekao je Bjelica.

"Dinamo je promijenio dosta igrača, tako da nam je bilo dosta teško pripremiti se za utakmicu, situacija nam je zapravo nepoznata. S druge strane, sigurni smo u sebe i vjerujem da ćemo postići dobar rezultat", rekao je Barak Bakhar, trener Hapoela.

Održan je i ždrijeb trećeg pretkola u koje se Dinamo tek treba plasirati. Dobili su, čini se, i lakšeg protivnika od Hapoela: bit će to ili kazahstanska Astana ili danski Midtjylland.

Pored toga, novo je pravilo da se klub koji ispadne u drugom kolu prebacuje u kvalifikacije za Europsku ligu. Ispadne li Dinamo, čeka ih estonska Flora ili ciparski APOEL.

Tko Dinamu sve nedostaje? Ukratko, Mario Gavranović, na poštedi zbog SP-a, možda će biti među 18. Livakovića nema zbog istog razloga, klub su napustili Soudani i Sosa, a Moro je ozlijeđen. Zaista potpuno nova momčad, bit će zanimljivo vidjeti kako će Dinamo izgledati.

Lige prvaka od sada samo na Vip i B.net TV-u!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider