Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivana, sretno!

Njemački izbornik se veseli što će im suditi hrvatska sutkinja: "To je normalna pojava"

Utakmicu Njemačka - Lihtenštajn sudit će Ivana Martinčić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna sutkinja Ivana Martinčić u četvrtak će u Wolfsburgu ispisati još jednu stranicu povijesti, kad će postatiti prva Hrvatica koja će suditi međunarodnu utakmicu muških reprezentacija, kvalifikacijski dvoboj za Svjetsko prvenstvo 2022. u kojem je Njemačka domaćin Lihtenštajnu.

Ta je vijest razveselila i Hansija Flicka, koji će postati prvi izbornik muške njemačke reprezentacije kojoj će suditi žena.

"Radujem se tome. To što se događa je normalna pojava i pravo je vrijeme da žena sudi utakmicu nogometaša", izjavio je u srijedu njemački izbornik na konferenciji za medije u Wolfsburgu.

Uz 36-godišnju sutkinju će kao pomoćnica biti još jedna žena, Sanja Rođak Karšić, u svojstvu druge pomoćne sutkinje, dok je prvi pomoćnik Goran Pataki. Četvrti sudac je Igor Pajač, dok će u VAR sobi sjediti Duje Strukan i njegov pomoćnik Bojan Zobenica.

Ivana Martinčić je 10. rujna postala prvom ženom koja je vodila susret Prve HNL, kad je u Velikoj Gorici arbitrirala u dvoboju Gorice i Hrvatskog dragovoljca. Priprema za debi u seniorskom međunarodnom nogometu bila joj je utakmica posljednjeg kola Prve HNL u kojoj je Hajduk na Poljudu bio domaćin Hrvatskom dragovoljcu.

Koprivničanka će biti treća sutkinja kojoj je povjerena utakmica u Europskim kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru. U ožujku su Francuskinja Stephanie Frappart i Ukrajinka Katerina Monsul dobile priliku voditi dvoboje Nizozemske i Latvije, odnosno Austrije i Farskih Otoka, a francuska sutkinja je u rujnu arbitrirala u utakmici reprezntacija Litve i Sjeverne Irske.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider