Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je tek početak

Engleska dobila novog igrača: 22-godišnjak kojemu se nitko nije nadao

22-godišnji Hamza Choudhury je u pobjedi Leicestera protiv Newcastlea zabio svoj prvi seniorski pogodak i to na kakav način – briljantno pospremivši loptu u gornji kut Martina Dubravke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trebat će monumentalni napor da produkt Leicesterove škole Hamza Choudhury izbori nastup na Euru 2020., ali 22-godišnji veznjak definitivno posjeduje talent za reprezentativnu razinu.

Uostalom, udarac koji je uputio za svoj prvi seniorski pogodak u dresu Leicestera je nešto što ne može svatko. I sve to stiglo je nakon što su ga navijači Newcastlea uzeli na zub, zacementiravši pobjedu svoje momčadi.

To je bio najnoviji korak u probijanju kroz redove prve momčadi za Choudhuryja, koji je započeo svoju priču u Leicesteru kao sedmogodišnjak i počeo pokazivati što može. Pa čak u budućnosti i doći na radar Garetha Southgatea.

gol expired Dva prvoligaša ispala od drugoligaša, remi u najjačem susretu dana, Man City prošao divider

U ovom trenutku, Jordan Henderson je jedini zajamčeni izbor za engleskog izbornika, koji je na posljednjem popisu imenovao samo pet centralnih veznjaka. Declan Rice pokazao se kao odličan dodavač, ali nije se predstavio u najboljem svijetlu, Oxlade-Chamberlain ima problema s kondicijom, dok Harry Winks teško dolazi do prostora kod Mourinha, a Mount i Maddison su više napadačke opcije.

Tu su još Eric Dier, Ross Barkley i James Ward-Prowse, ali nitko od njih nema zagarantirano mjesto. S druge strane, Choudhury je pokazao da može biti koristan u velikim utakmicama, što pokazuje i Rodgersov odabir za gostovanja na Stamford Bridgeu i Old Traffordu.

Ovo je tek početak, ali Brendan Rodgers je već istaknuo ''kako je ovo poseban trenutak za njega''. Choudhury je ove sezone nastupio u samo 12 od 21 premierligaške utakmice Leicestera, a startao je u njih pet. Imao je i težak trenutak protiv Liverpoola, kada je grubo startao na Mohameda Salaha i iznervirao Kloppa.

Pred njim je dug put, ali već ove sezone je vidljiv napredak i ako mu se pruži prilika, mogao bi je iskoristiti te dodatno skrenuti pažnju na sebe.

gol expired Leicester bez najboljeg igrača suvereno zakoračio u Novu godinu, dvostruki šok za Mourinha divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider