Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ostao vjeran

Karizmatični Slovak Hamšik ruši legendarnog Maradonu!

Slovak Marek Hamšik u subotu ima priliku ući u povijest kao najbolji strijelac Napolija svih vremena, ispred ponajboljeg nogometaša svih vremena – Maradone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Napolija Slovak Marek Hamšik u subotu će imati priliku dostići legendarnog Diega Maradonu na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti kluba.

Maradona je najbolji strijelac u povijesti Napolija sa 115 postignutih golova, dok je Hamšik na drugom mjestu s jednim pogotkom manje.

Međutim, Maradona je to uspio u 259 nastupa, a Hamšik u 463 utakmice. Iza njih se nalazi Paragvajac Atilla Sallustro sa 108 golova, Urugvajac Edison Cavani sa 104 gola, a u klubu '100' nalazi se i Puležan Antonio Vojak koji je za Napoli igrao od 1929. do 1935. postigavši 102 gola.

Slovački majstor priliku za dostizanje rekorda imat će u subotu u derbiju protiv Rome.

"U prvih sedam kola ostvarili smo sedam pobjeda što je nevjerojatan doseg. Imamo fantastičnu momčad, svjesni smo svoje snage i vjerujem kako ćemo do kraja sezone biti u borbi za naslov prvaka," kazao je 30-godišnji Slovak.

Hamšik je u Napoli stigao 2007. godine iz Brescije čiji je dres nosio tri sezone, a igrao je i za Slovan iz Bratislave. Premda je imao niz ponuda za prelazak u Englesku i Španjolsku ostao je vjeran Napoliju.

"Ne želim se zamarati drugim ponudama, u Napoliju sam presretan," dodao je.

Napoli je posljednji naslov prvaka osvojio 1990. godine pod vodstvom Diega Maradone koji je te sezone zabio 16 golova. Navijači se nadaju kako bi ove sezone pod vodstvom sjajnog Slovaka napokon mogli do krune. Napoli nakon sedam kola vodi s dva boda viška ispred Juventusa (19) i Intera (19).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider