Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opalili ih po džepu

Hajduku velika kazna zbog baklji i skandiranja protiv Rijeke: Zatvara se i sjeverna tribina

Čak 150 tisuća kuna morat će platiti Hajduk zbog ispada navijača na utakmici protiv Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 17. kola HT Prve lige.

Na utakmici Hajduk - Rijeka evidentirano je da su pripadnici navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice paljili pirotehničke naprave (posebno u periodima od 26. do 31. te od 61. do 65. minute), pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute.

U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk kažnjen je odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna.

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 6000 kuna jer su na utakmici Istra 1961-Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

HNK Hajduk mora platiti i kaznu od 5000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider