Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Završili u plusu

Hajduk se pohvalio sjajnom financijskom godinom: Najveći prihod u povijesti kluba!

Hajduk je objavio financijsko izvješće za 2022. godinu.

Hajduk (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Sukladno pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza o licenciranju klubova, Hajduk je objavio svoje financijsko izvješće za 2022. godinu.

Glavna loža u Maksimiru Ples milijuna u Maksimiru, Dinamo objavio brojke: Šokantan podatak bode oči! Pričali su o izvlačenju novca... divider

Majstor s mora završio je godinu s plusom od 7,1 milijuna kuna. Ostvarili su prihod od 225 milijuna kuna (29,88 milijuna eura) i to je najveći prihod u povijesti kluba. Rashodi su bili oko 218 milijuna kuna.

Hajduk objavio najveći prihod u povijesti kluba

Veliki je to, ogroman napredak u odnosu na ono kako se poslovalo u 2021. godini. Tada je Hajduk imao prihode u iznosu 121,7 milijuna kuna, a rashodi su bili gotovo 150 milijuna kuna.

Nakon te 2021., 2022. je donijela dobitak u poslovanju. Zabilježio je Hajduk rast na svim poljima, od prodaje ulaznica preko svojih dućana koji su ostvarili zbilja impresivan rezultat: čak 37,9 milijuna kuna bio je prihod Hajdukova Fan Shopa.

Kompletni financijski izvještaj Hajduka za 2022. godinu možete pogledati na službenoj stranici kluba.

Zanimljiva usporedba s Dinamom

Zanimljiva je usporedba dvaju najvećih hrvatskih klubova  - Hajduka i Dinama - u pogledu troškova na ime posredničkih usluga, odnosno omjera prodaje igrača i troška na posrednike.

Dakle, Hajduk je prošle godine zaradio 109 milijuna kuna od prodaje igrača, a naknade posrednicima iznosile su 7,3 milijuna kuna, a zasad je isplaćeno 5 milijuna.

Za razliku od Dinama, Hajduk je svoje troškove specificirao, pa imate link na svakog igrača i njegovu menadžersku agenciju. 

S druge strane, Dinamo je od prodaje igraća zaradio 73,2 milijuna kuna, a na posredničke usluge je potrošio golemih 76 milijuna kuna. Nije specificirano o kojim je agencijama riječ i koliko je svaka zaradila.

Modri su prošle godine imali ukupne prihode od 401,8 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 393 milijuna kuna. Ostvarena dobit je 8,8 milijuna kuna, no kada se pogleda da je Dinamov prihod gotovo dvaput veći nego Hajdukov te kada se vidi koliko je novca otišlo na posredničke usluge, mora se staviti prst na čelo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX