Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz poraze još i ovo

Novi udarac za Hajduk: Zbog baklji i gnjusnog skandiranja o Srbima stigla žestoka kazna

Splićani će najvjerojatnije u nedjelju 5. srpnja igrati bez gledatelja protiv Osijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk s jednom utakmicom bez gledatelja, a Splićani moraju platiti i 40.000 kuna zbog prekršaja koje su počinili njihovi navijači na utakmici s Lokomotivom protekle nedjelje u Kranjčevićevoj.

Tijekom utakmice s tribine na kojoj je bila smještena Torcida upaljeno je oko 30 baklji, a u 71. minuti dvije sz ubačene u teren za igru, zbog čega je utakmica nakratko bila prekinuta.

Također, u jednom se trenutku s te gostujuće tribine moglo čuti gnjusno skandiranje "oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Vjerojatno će se s Poljuda žaliti, ali...

S obzirom na to da su Hajduk i njegovi navijači recidivisti kad su u pitanju i pirotehnika i neprimjerena skandiranja, disciplinski sudac odlučio ih je oštro kazniti.

Tako je Splićane, tek što su odradili kaznu od dvije utakmice bez publike dobivenu zbog ponašanja navijača na derbiju s Dinamom, zadesila nova suspenzija koju će vjerojatno odraditi u nedjelju 5. srpnja, na domaćem dvoboju s Osijekom. U Klakočerovoj odluci navedeno je da ova odluka stupa na snagu nakon konačnosti, što znači da se Hajduk može žaliti i time kupiti vrijeme kako bi ovog petka protiv Slaven Belupa igrao pred gledateljima.

Za ogled s Podravcima ulaznice se već prodaju, pristaše Bilih jedva su čekali prvu utakmicu na Poljudu nakon gotovo četiri mjeseca i može se očekivati da će s Poljuda uputiti žalbu.

Ova kazna zaokružila je katastrofalnih 10-ak dana za Hajduk, koji je u navedenom periodu izgubio dvije utakmice zaredom, na Poljudu od Varaždina i u Kranjčevićevoj od Lokomotive, te pao peto mjesto.

Kažnjeni i Dinamo i Rijeka

Inače, nije Hajduk jedini kažnjen zbog grijeha svojih navijača u ovom kolu. Rijeka je zbog neprimjerenog skandiranja Armade prema jednom igraču Slaven Belupa kažnjena s igranjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Rujevice te novčanim iznosom od 10.000 kuna.

Dinamo je pak zbog upaljenih 10-ak baklji, od kojih je pet ubačeno u teren i utakmica s Goricom u Velikoj Gorici je bila nakratko prekinuta, kažnjen s 10.000 kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider