Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Do kraja sezone

Hajduk pojačao drugoligaša koji se želi vratiti u najviši rang: Poslali im talentiranog vratara i napadača

Nedavno su ispali i odmah žele natrag, a ovaj tandem bi im trebao pomoći u tim nastojanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius, osim rada na pojačanjima, paralelno je angažiran i na pronalasku onih klubova u koje bi igrači kojima je minutaža prijeko potrebna mogli otići na posudbu.

Tako su ove subote realizirana tri posla. Na posudbu u Varaždin otišli su 20-godišnji vratar Karlo Sentić i 21-godišnji napadač Michele Šego, dok je 18-godišnji napadač Madžid Šošić poslan na kaljenje u mostarski Zrinjski.

Varaždinci su u onom ludom i šokantnom raspletu prošle sezone završili na posljednjem mjestu u Prvoj HNL i ispali među drugoligaše, ali žele se odmah vratiti u najviši rang. Promijenili su struku, novi sportski direktor postao je Nikola Šafarić, novi trener Mario Carević, a rade ovih dana i na dovođenju onih igrača koji bi im trebali predstavljati prava pojačanja u nastojanjima za ekspresnim povratkom.

U tu skupinu spada i tandem koji je pristigao s Poljuda. Sentić je iznimno talentirani vratar, mladić koji je prije mjesec dana proslavio 20. rođendan i velika je vratarska perspektiva. S njim u Hajduku najozbiljnije računaju, međutim svjesni su da se neće razvijati na pravi način bude li sjedio na klupi pa su ga odlučili poslati na posudbu.

Što se tiče Šege, njemu će ovo biti čak četvrta posudba. Prethodno je nastupao za Slaven Belupo, slovenski Bravo te drugoligaša Dugopolje. U dresu Dugopoljaca postigao je osam pogodaka i upisao dvije asistencije u prošloj sezoni te sada očekuje dodatni iskorak u baroknom gradu.

Šošić je pak jedan od najvećih talenata bosanskohercegovačkog nogometa, a u prošloj sezoni je bio i među najboljim igračima Hajdukovih juniora koji su osvojili naslov prvaka. U kolovozu će proslaviti 19. rođendan, vrijeme radi za njega, a po prve značajnije minute u seniorskom nogometu otišao je u Mostar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider