Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve je spremno

Hajduk igra u selu od 150 stanovnika, stižu tisuće navijača: "Bijeli su veći mamac od Dinama"

Tehničar dočekuje Hajduk u Cvetkovcu, selu od 153 stanovnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cvetkovec je malo podravsko mjesto od točno 153 stanovnika, a u srijedu će postati najpoznatije selo u Hrvatskoj. Domaćinima stiže Hajduk u Kupu.

Bijeli gostuju od 15:30 kod Tehničara iz Cvetkovca, amaterskog kluba čiji igrači očekivano ne žive od nogometa, ali žive nogomet i sutra će uživati u utakmici njihovih života.

U selu, ali i gotovo cijeloj Podravini već se danima pripremaju za ovaj dvoboj. Na stadion u Cvetkovcu stiže više od tri tisuće navijača i to većinom navijača Hajduka koji ima veliki broj simpatizera u tom kraju, čak toliko da i predsjednik Tehničara Josip Mađarić nije mogao vjerovati.

gol expired Je li se Rijeka napokon posložila? Cosmi šalje poruke, probudio se Halilović divider

''Interes je jako, jako veliki. Nadamo se da će doći oko 3000 gledatelja, a sve ćemo smjestiti kako znamo i umijemo. Torcida ide iza drugog gola, onog bližeg Rasinji. Htjeli smo za njih uzeti još jednu tribinu, onu sa stadiona u Koprivnici, ali je policija rekla da je to rizično tako da će biti smješteni u zaštićeni prostor, tamo je i parking za njih. Samo se nadamo da će nam dvije stvari ići na ruku. To su vrijeme i da ne bude nikakvih problema. Bit će hrane i pića za sve, bit će to prava proslava'', rekao je predsjednik Mađarić za portal ePodravina.hr pa dodao:

''Hajduk je veći mamac od Dinama''

''Evo, telefon stalno zvoni i neću pogriješiti ako kažem da je Hajduk trenutno najbolji mogući ždrijeb i mamac za publiku. U nogometu sam 100 godina i nisam imao osjećaj da ima toliko pristalica i simpatizera u ovom dijelu Hrvatske. Stvarno sam ostao iznenađen brojem ljudi koji simpatiziraju Hajduk, koji je u ovom trenutku marketinški i jači mamac od Dinama.''

Parking u Cvrtkovcu je osiguran za sve, uređuju se zadnji detalji na igralištu koje će primiti nikada više navijača. Iako je radni dan i utakmica je dosta rano, u selu očekuju i dolazak velikog broja Torcide.

Policija utakmicu proglasila visokorizičnom

Hrvatska policija zadala je probleme Tehničaru koji nema prevelike financijske moći. Utakmica je proglašena visokorizičnom, osiguranje zato mora biti na svom vrhuncu pa klub mora platiti profesionalne zaštitare.

''Nažalost, policija je utakmicu proglasila utakmicom visokog rizika i zakomplicirala nam stvari, jer nam to donosi visoke troškove. Naime, moramo imati 35 profesionalnih zaštitara, vod interventne policije i tako dalje. Nije mi jasno zašto je utakmica proglašena visokorizičnom, jer je za to uvjeta nema. Nama je to praznik nogometa'', rekao je predsjednik Tehničara.

Glavni sudac utakmice Tehničar - Hajduk je Ante Čuljak, pomagat će mu Anto Marić i Dejan Vuković, a četvrti sudac je Toni Dadić. Svi su iz Zagreba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider