Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"funkcionirat ćemo normalno"

Nadzorni odbor Hajduka nije odstupio: "To bi dodatno doprinijelo nestabilnosti situacije"

Održana je konferencija za medije u Hajduku, na kojoj je predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduka Slaven Marasović obznanio da Nadzorni odbor ne odstupa sa svoje funkcije!

Konferencija za medije u Hajduku

U Novinarskom salonu poljudskog stadiona održana je konferencija za medije Nadzornog odbora HNK-a Hajduk. Predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović bio je gost konferencije za medije, koji je na početku imao monolog.

"S obzirom na posljednja događanja i veliki interes javnosti, obraćam vam se u ime Nadzornog odbora. Članovi Nadzornog odbora odgovorni su za sve što se događa u klubu sukladno svojim ovlastima. Kako procjenjujemo rad Uprave? Na sjednicama Nadzornog odbora često sudjeluju i drugi djelatnici kluba, a mi tražimo pismene izvještaje pomoću kojih donosimo odluke."

"Nadzorni odbor tražio je financijsku stabilnost i vraćanje kredita gradu razvijajući dobar odnos s gradom. Nadzorni odbor podržao je i rad akademije. Nadzorni odbor smatra da je i dalje nužnu ulagati u taj segment. Također, ulagati u razvoj igrača na putu do seniorske momčadi."

Nadzorni odbor Hajduka (Screenshot: hajduk.hr) Nadzorni odbor Hajduka (Screenshot: hajduk.hr)

"Nadzorni odbor podržao je otvaranje kluba prema manjim sredinama i zajedničkoj suradnji, prema kontinuitetu rada i završetku procesa izgradnje kvalitetnijeg sistema upravljanja. NO je također podržao traženje visokostručnog kadra za važna mjesta u klubu."

"Podržali smo i aktivnosti u smjeru razvoja hrvatskog nogometa. NO je utvrdio nužnost veće transparentnosti u vezi s prodajom igrača. Kako bi se osiguralo da igrači koji se dovode utječu na rezultat, nužno je odrediti stil igre kluba te je zatražio razvoj politike kluba."

"NO je poštovao samostalnost Uprave, direktore i ljude koji upravljaju klubom. Također, smatramo kako klub nije imao kontinuitet upravljanja, što je utjecalo na određene stvari. Smatramo da su potezi transferne politike trebali biti brže realizirani. Članovi Nadzornog dobora samostalno odražavaju svoj stav i donose odluke demokratskim putem."

Nadzorni odbor Hajduka ne odstupa do prosinačkih izbora

Nakon podužeg monologa uslijedila su pitanja, a prvo je bilo novinara Nove TV, koji je pitao odstupa li Nadzorni odbor:

"Ne, smatramo da bi to dodatno doprinijelo nestabilnosti situacije. Nije svrha NO-a da o svemu što se događa izvijesti javnost. I na pitanje hoćemo li to napraviti, trebam se konzultirati s ostalim članovima odbora."

* Kako ćete funkcionirati do prosinca i izbora?

"Smatram da NO može i mora djelovati kvalitetnije, iako je bilo dosta kvalitetnih stvari. No do izbora će funkcionirati normalno. I ovo su redovni izbori, ovo nisu prijevremeni izbori, i mi smo rekli da ne odstupamo sa svojih mjesta."

* Kako komentirate situaciju o prodaji igrača u svrhu financijske egzistencije?

"Trenutna situacija u klubu ponajprije je uvjetovana rezultatima. Pred nama ima puno posla, a što se više toga bude odrađivalo, bit će bolja. Kad smo došli na svoj mandat, situacija je financijski bila gora nego sada. A trenutno imamo neke aktivnosti koje smo pokrenuli u klubu, a kojima je cilj razvoj kluba. Hajduk ne mora prodavati, svaki klub u prijelaznom roku prodaje igrače, pa tako i Hajduk. No Hajduk je trenutno stabilan klub koji na dulje razdoblje može funkcionirati normalnije."

Izbori 15. prosinca

Hajduk se našao u teškoj situaciji nakon što je imao najlošije otvaranje sezone u posljednjih nekoliko godina. Doduše, nije potpuno dotakao dno, kako neki pišu, jer bilo je sličnih i gorih momenata od ovog. Ali jednostavno je došlo do krize upravljanja i rezultata te su nužne promjene.

Povodom toga oglasila se i Udruga Naš Hajduk, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Udruga Naš Hajduk izbore za novi saziv Nadzornog odbora HNK Hajduk Split š.d.d. obavit će 15. prosinca 2018. godine. U sljedećem razdoblju će se raspisati poziv za sve koji se žele kandidirati, a Udruga će, kao i u prethodna dva, osigurati provođenje izbora po najvišim standardima", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider