Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajduk s tako bojažljivom igrom na Poljudu teško može biti prvak: Dambrauskas se uplašio, blijedi Dinamo uzeo što je htio

Najveći derbi hrvatskog nogometa završio je bez ispaljenog metka. Dinamo je ostvario cilj, odlazi s Poljuda neporažen, dok se Bijeli i njihov trener moraju zamisliti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dupke pun Poljud, fantastičan ambijent, sjajan dekor, odlična atmosfera i naposljetku skromna nogometna predstava. Zapravo, razočaravajuća. Ne morate se složiti, to je moje mišljenje.

Nogometaši u Prvoj HNL često znaju istaći da bi igrali puno bolje i da bi sve izgledalo atraktivnije da su tribine punije. Eto, večeras su imali sve što im srce želi i što smo dobili? Neslanu juhu za siromahe, nikako obilatu večeru.

Igralo se čvrsto, što je i očekivano, nije bilo realno očekivati ljepoticu, ali ni baš ovakvu dosadu. Derbi po pitanju uzbuđenja i kvalitete nije opravdao ni prosječna očekivanja. Igra uglavnom rastrzana, nepovezana, s puno grešaka i valjanja igrača po travnjaku.

gol expired Veliki derbi kojem su nedostajali samo golovi: Hajduk i Dinamo u sjajnoj atmosferi bez pobjednika divider

Obje momčadi igrale su pod ručnom, previše se taktiziralo. Modre se još može shvatiti, njima je remi odgovarao, no teško je dokučiti rezon Bijelih. Njima je pobjeda bila potrebna da zadrže dobre šanse za osvajanje naslova prvaka. Hajduk je dobro otvorio, no vrlo brzo je odustao od pritiska.

Očekivao sam puno hrabriji i ofenzivniji Hajduk, vjerujem da su to mnogi očekivali. Hajduku je trebala pobjeda, a u kadru ima igrače sposobne za napadački nogomet.

Bojažljiva igra Hajduka, a trebala mu je pobjeda

Nikola Kalinić doveden je da bude veliko pojačanje. Na kraju je sjedio na klupi u najvažnijoj utakmici. Očito je da je poraz od Rijeke i remi s Istrom uplašio trenera Hajduka.

gol expired Željko Kopić: "Dinamo će biti prvak! Bili smo bliže pobjedi protiv Hajduka" divider

S takvom bojažljivom igrom Hajduk teško može do ispunjenja sna. Neću reći da je to bio kukavički pristup, možda je preteška kvalifikacija, ali to jednostavno nije igra za osvajanje naslova prvaka.

Nema tu one hajdučke furioznosti koja je desetljećima pratila splitski klub. Hajduk kada ne ide puno snagom i ne igra hrabro, i nije onaj pravi Hajduk.

Dojam je da je Dambrauskasu kao i njegovom kolegi Kopiću bilo najvažnije ne izgubiti. Kao da mu je više bilo do čuvanja klupe i ugleda nego do beskompromisnog okršaja i hvatanja zadnjeg vlaka. Kao da se bojao još jednog poraza. To se može zaključiti po postavci igre.

gol expired Filip Krovinović nakon derbija: "Mislim da smo igrali kako su navijači htjeli. Opet ću stisnuti zube" divider

Hajduk je premalo preuzimao rizik, činilo se da je litavski trener želio do pobjede na Bjeličin način – pobjedničkim golom u zadnjim minutama utakmice. To ne ide baš tako lako. Nije svaki dan petak.

Kad se podvuče crta, ne čudi što Hajduk u derbijima teško pobjeđuje na Poljudu. Može se katkad rezultatski podbaciti, ali ako Hajduk u nizovima nije u stanju na svojem bunjištu pobjeđivati najveće rivale u hrvatskoj ligi, onda je priča o lovu na naslov prvaka pretanka.

Blijedi Dinamo uzeo što je htio

Hajduk u teoriji još uvijek može sve popraviti, nije nemoguće da na kraju bude prvi, ali s ovim bodovnim zaostatkom i što je još gore, ovakvom igrom teško je očekivati preokret u završnici sezone.

Dinamo je na Poljudu uzeo ono po što je došao. Iz aviona se vidjelo što mu je bio glavni cilj. Dinamova igra nije bila bajna, najblaže rečeno, ali kada ostvarite cilj, tko te pita.

gol expired Dinamov defenzivac poslije derbija: "Mi smo zadovoljniji ovim bodom nego Hajduk" divider

Upravo ta činjenica da Dinamo nije ništa posebno odigrao dodatno opterećuje stratege Bijelih.

Ako Hajduk nije u stanju srušiti ovakav Dinamo, i to u trenutku kada je Bijelima nasušno trebala pobjeda, kako očekivati da bude prvak?

Nastavlja se utrka velike četvorke, sve govori da ćemo gledati fotofiniš. Pitanje je samo tko će biti u igri do zadnjeg kola. Činjenica je da su Hajdukove opcije značajno pale. Dinamo ga nije posve izbacio iz igre, ali ga je remijem značajno unazadio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider