Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DIAMANTAKOS PROMAŠIO KAZNENI UDARAC

Hajduk remizirao za kraj priprema, Osijek napunio mrežu domaćina u Svetom Martinu

Niti u četvrtom susretu na pripremama Hajduk nije upisao pobjedu. Kod Osijeka je situacija suprotna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Cluja i Genta te neodlučenog rezultata protiv HSV-a, Hajduk nije uspio slaviti niti u svojoj posljednjoj utakmici na pripremama u Austriji. Odigrali su 1:1 protiv mađarskog viceprvaka Kisvarde.

Trener Dambrauskas za ovaj je susret priliku dao igračima koji nisu nastupili protiv Genta ili su odigrali manji broj minuta. Prvi sastav bio je Subašić - Lovrencsics, Dimitrov, Simić, Čolina - Ćubelić, Vuković, Atanasov - Šarić, Mlakar, Biuk.

Mađari su poveli u 29. minuti, kad je Subašića savladao bivši napadač Osijeka, Jasmin Mešanović. Izjednačenje je došlo u 50, kad je Kacaniklic zabio nakon ubačaja Lovrencsicsa.

Hajduk je imao priliku zaključiti ove pripreme pobjedom, no otpisani napadač Dimitris Diamantakos nije uspio iskoristiti kazneni udarac. 

Splićani se tako sad vraćaju kući, gdje će se pripremati za iduću subotu i susret Superkupa protiv Dinama.

Osijek ide kući s četiri pobjede

Za razliku od Hajduka, Osijek je svoje pripreme završio s četiri pobjede. Istina, mora se priznati da nisu imali tako jake protivnike poput svojih ligaških rivala, posebno ove današnje, no za samopouzdanje je to sjajna stvar.

Izabranici Nenada Bjelica savladali su tijekom priprema u Svetom Martinu na Muri. Wolfsberger, Austriju iz Klagenfurta i U-Cluj, dok su za zahvalu svojim domaćinima pred polazak za Osijek odigrali susret protiv Poleta iz Svetog Martina.

Rezultat je bio 7:1 za Osijek, a dva pogotka postigao je Dion Drena Beljo, dok su po jednog postigli Diego Barri, Kristijan Fućak, Mihret Topčagić i 18-godišnji Roko Bakić. Preostali pogodak je autogol domaćina.

Osijek svoje prvenstvene zadaće započinje 16. srpnja susretom protiv Gorice, dok će idući vikend na Gradskom vrtu odigrati generalku protiv Krupe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider