Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eco friendly

Hajduk predstavlja rezervnu garnituru: U ovakvom izdanju ih još nismo vidjeli

Hajduk će predstaviti treći dres u srijedu 21. lipnja na platou ispred HVK Gusar u Spinutu.

Nikola Kalinić i Marko Livaja (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Nakon početka priprema koje su za Hajduk počele početkom tjedna u Splitu se spremaju za veliko predstavljanje njihove treće garniture dresova. Prošle sezone je to bio zlatni dres, a od iduće ćemo ih gledati, nagađa se, u pomalo neočekivanoj zelenkastoj varijanti.

“Nova garnitura dresa simbolizira našu predanost tehnološkoj inovaciji, stilu i ekološkoj odgovornosti. U skladu s Hajdukovim dugogodišnjim angažmanom u promicanju ekološke svijesti, eko kampanja "Za bolji svit Hajduk Split" ima za cilj naglasiti važnost očuvanja okoliša i promicanje održivosti. Novi treći dres predstavlja simbol te ekološke svijesti, simbolizirajući snagu i predanost Hajduka u stvaranju boljeg i ekološki održivog svijeta.“, stoji u službenoj objavi kluba.

Nova treća garnitura dresa posebna će biti i po tome što će biti izrađena od 100% reciklirane plastike, a za izradu jednog dresa potrebno je 13 plastičnih boca. Takvim ekološkim pristupom iz kluba žele pridonijeti smanjenju otpada i zaštiti prirode.

Cijeli događaj predstavljanja dresa popratit će i razne druge akcije poput čišćenja podmorja, nogometnog turnira i eko radionica.

“Novi dres u posebnom dijelu programa predstavit će naši prvotimci Josip Elez, Zvonimir Šarlija, Dario Melnjak, Roko Brajković te igračice ŽNK Hajduk Ana Bakalar i Anja Prskalo.“, najavili su iz kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider