Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mlad, a iskusan

Hajduk potpisao i predstavio novog igrača: Ukrajinac na Poljudu do 2022.

Siniša Oreščanin dobio je pojačanje u zadnjem redu.

Oleksandr Svatok (Foto: Hajduk/Twitter) (Foto: Hajduk/Twitter)

Hajduk je na zadnji dan prijelaznog roka u Hrvatskoj realizirao transfer Oleksandra Svatoka, 24-godišnjeg ukrajinskog stopera kojeg je pratio duže vrijeme.

Ukrajinac je stigao iz Zorye Lugansk za odštetu od 350.000 eura. S Hajdukom je potpisao ugovor do 2022. godine.

''Jako sam sretan što sam došao u Hajduk, klub bogate povijesti i velikih ambicija. Upravo takav klub mi je trebao. Imao sam nekoliko opcija ali osjetio sam odmah veliku želju Hajduka, stoga se i nisam pun mislio. A klub znam dobro još otkad sam bio u Dnipru kad smo igrali protiv Hajduka te potom i sa Zoryom kad smo se međusobobno susreli na pripremama.

Istovremeno sam i od svojih prijatelja i zastupnika slušao sve najbolje o Hajduku. Svidjela mi se ideja da dođem u Split i sretan sam što je sve konačno završeno. Sada mogu misliti samo na rad i veselim se treningu s novim suigračima. Ovom prigodom želim zahvaliti i Zoryi što su me razumjeli i što je transfer konačno i uspješno realiziran'', rekao je nakon potpisa za službenu Hajdukovu stranicu Svatok.

Hajduk je tijekom zime ponudio nešto manji iznos, no Ukrajinci ga nisu htjeli pustiti. Na ljeto bi postao slobodan igrač i već je dogovorio dolazak u Split, no Hajduk ga treba već za proljetni dio sezone.

Svatok ima već dosta iskustva iz ukrajinske lige u kojoj je upisao 80-ak nastupa, ali i Europske lige u kojoj je prošle sezone odigrao sve utakmice sa Zoryom (Herthi je uspio zabiti i pogodak). Svojim bi iskustvom trebao pomoći Oreščaninu da stabilizira zadnji red.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider