Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jasne poruke splitskih bilih

Snažna "bura" iz Splita: Nastavlja se pat situacija na relaciji HNS - Hajduk

Iako je bitka za nogometne trofeje u Hrvatskoj završena, nastavlja se ona nepopularna, politička bitka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je danas objavio kako zabranjuje članovima Izvršnog odbora Hrvatskog nogomentog saveza ulazak u svečanu ložu. Nakon finala Kupa i novih sudačkih repova mogla se i očekivati neka reakcija iz Hajduka, već je to sada možemo reći uobičajen scenarij. Iz Splita se za Dnevnik Nove TV javila Sofija Preljvukić.

"Da, Hajduk je sada na adresu nogometnog saveza poslao prozirne replike medalja koje su dobili sudionici finala nogomentog kupa. Namijenjene su članovima Izvršnog odbora kojima su i zabranili da ubuduće dolaze u svečanu ložu na Poljudu.

Ovaj potez dogodio se dan nakon što je u našem dnevniku predsjednik sudačke komisije, Ante Kulušić, kazao kako su sudačke odluke izravno utjecale na ishod finala kupa. Novi je to potres na relaciji Hajduk - HNS, a od najavljivanih zatopljenja odnosa za sada očito nema ništa. Čak štoviše, čini se da je takav scenarij sve dalje i dalje".

Hajduk poslao dvije vrlo jasne poruke HNS-u

Nastavlja se pat situacija na relaciji HNS - Hajduk. Čak 17 članova HNS-ovog izvršnog odbora dobilo je 17 prozirnih medalja za osvajanje kupa. A osim medalja dobili su i zabranu dolaska na Poljud, osim ako ne plate ulaznice ili u još jednom slučaju.

"HNK Hajduk, do raspisivanja i provedbe demokratskih izbora unutar Hrvatskog nogometnog saveza te rješavanja aktualne situacije unutar sudačke organizacije zabranjuje ulazak u svečanu ložu članovima Izvršnog odbora HNS-a. Iznimke mogu biti tek slučajevi kada neki od članova IO HNS-a budu u nužnim ulogama predviđenim propozicijama, kao službeni predstavnici gostujućeg kluba".

Od finala kupa traje Hajdukova ofenziva prema sucima i HNS-u, Ante Kulušić, član izvršnog odbora priznao je za Novu TV da je Hajduk teško oštećen.

"Nažalost utakmicu su obilježile dvije teške pogreške sudaca, nažalost dvije teške odluke koje su obje bile na štetu Hajduka i odlučile su pobjednika utakmice. Normalno da kao predsjednik sud. komisije nisam sretan s tim odlukama, rekao je Kulušić.

Ovo je samo nadolijevanje ulja na vatru u odnosima, jer podsjetimo, Hajduk nema nikakvog povjerenja u novu garnituru u HNS-u.

"Upornim odbijanjem najviše štete sebi i svojim navijačima a i moram priznati svojoj regiji čiji su istaknuti član. Voljeli bi da dođu i konstruktivno sudjeluju u raspravi", govorio je Vrbanović.

"Dok se god dešavaju stvari da ljudi koji ne mogu po zakonu o sportu, zakonu o sprječavanju nereda na tribinama zbog stalnih sukoba interesa mislim da je bilo kakvo naše sudjelovanje u radu neprihvatljivo i mi nećemo na to pristat na takve stvari", rekao je predsjednik NS Splitsko Dalmatinske županije Marko Erceg.

Hajduk dobio novog sportskog direktora i produžio s napadačem Gyurcsom

Rezultatski Hajduk nije iskoračio ove sezone, no izvan travnjaka je krenuo obračun priopćenjima. Izjave pak još ne daje ni jedna strana. Iz HNS-a su samo kratko poručili - o tome ćemo na idućem sastanku izvršnog odbora.

Novosti na Poljudu ima i na sportskom planu iako je sezona tek završila. Hajduk ima novog sportskog direktora to je bivši poznati igrač Saša Bjelanović. 38 - godišnji Zadranin i bivši hrvatski reprezentativac u proteklom je razdoblju obavljao funkciju pomoćnika sportskog direktora. Bjelanovićev prvi posao bio je otkup ugovora mađarskog nogometaša Adama Gyurcse.

Hajduk je iskoristio opciju u ugovoru te ga je nakon šestomjesečne posudbe otkupio za 400.000 eura. Gyurcso je bio ponajbolji igrač Hajduka u ovoj polusezoni. U 16 nastupa, zabio je šest golova i podijelio pet asistencija. Također je objavljeno kako je raskinut ugovor sa stoperom Gustavom Carbonieriem. Nema sumnje da će ovo biti prometno ljeto na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider