Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gostovanje u Zagrebu

Hajduk kreće u novu sezonu, trener i kapetan poručili: "Nećemo najavljivati neke lude stvari, ali..."

Na Poljudu je održana konferencija za medije uoči Hajdukova gostovanja kod Lokomotive u sklopu prvog kola nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote s početkom u 18:55 Hajduk gostuje kod Lokomotive u sklopu prvog kola Prve HNL. Tim povodom, uoči prve natjecateljske utakmice u novoj sezoni, konferenciju za medije na Poljudu su održali trener Jens Gustafsson i kapetan Lovre Kalinić.

"Pripremali smo se otprilike šest tjedana, od Dubrovnika do Slovenije. Spremni smo za start sezone, veselimo se utakmici s Lokomotivom. Osjećamo se vrlo dobro, imamo vrlo kompetitivnu momčad", istaknuo je Gustafsson u uvodnoj riječi.

Ovo je prvi put da možemo pričati s vama. Jedan od glavnih ciljeva koje je predsjednik stavio ispred vas je osvajanje prvenstva. Jedan je ovo od većih tereta na vašim leđima. Koliko ste spremni podnijeti taj pritisak?

"Spreman sam. Uostalom, Hajduk je klub u kojem je pritisak normalna stvar. Borit ćemo se svaki, baš svaki dan budemo što bolji. Vjerojatno ćemo na našem putu izgubiti neke utakmice, ali nakon toga moramo raditi još više i jače."

Rekli ste nakon utakmice protiv Zrinjskog da niste u potpunosti zadovoljni. Očekujete li neke nove igrače i na kojoj poziciji?

"Nije to pitanje za mene nego za sportskog direktora, ali normalno je da će biti još nekih promjena u kadru jer prijelazni rok je otvoren još dugo. Zasad sam zadovoljan, momčad raste, odradili smo neke dobre stvari na treningu poslije tih utakmica. Zasigurno ćemo nastaviti rasti nakon utakmice s Lokomotivom."

Gustafsson: Iznenađen sam kako je Hajduk velik klub

Ako osluškujete navijački puls, svi se slažu da je najslabiji dio momčadi vezni red. Koliko to možete ispraviti?

"Ne bih odgovarao na ovaj tip pitanja jer nismo uopće odigrali niti jednu službenu utakmicu. Vidjet ćemo kako igrači reagiraju kad dođe vrijeme za prave utakmice."

Što vam je najveće iznenađenje u Splitu? Došli ste prije dva mjeseca.

"Dobio sam dosta informacija o navijačima i interesu za klubom, ali sam i dalje iznenađen kako je Hajduk velik klub. To me čini još odlučnijim da pomognem u nastojanjima da uzmemo taj naslov prvaka."

Kako komentirate to što je na utakmicama protiv Celja i Zrinjskog ukupno primljeno čak šest golova?

"Dvije različite utakmice. Prva je bila 90 minuta za sve igrače, a što se tiče utakmice sa Zrinjskim, prvo poluvrijeme je bilo razočaravajuće, dok nam drugi dio nam daje optimizam."

Imate li standardiziranih početnih 11 i želite li nešto podijeliti s javnošću?

"To je nešto o čemu ja pričam samo s igračima."

Koliko su Ljubičić i Eduok blizu početne postave?

"Ne mogu to reći u brojkama, ali su u svakom slučaju kompetitivni. Eduok se vraća poslije teške ozljede i trebat će mu vremena. Velika većina igrača će se morati boriti za mjesto u početnom sastavu, ali to je nešto što nam se sviđa."

Nedostaje li netko za sutrašnju utakmicu?

"Samo Alexander Kačaniklić, njemu će trebati još neko vrijeme da se vrati u puni pogon."

Toliko od Gustafssona, a evo što kaže Lovre Kalinić.

"Pozdrav svima, uvijek je lijepo biti doma, među svojim ljudima, gdje se osjećaš kao u svojoj kući. Veseli me što sam opet dio Hajduka, doveli smo i par igrača koji nisu bili s nama prošle godine. Nadamo se još boljim rezultatima i pozitivnijoj atmosferi."

Kakva je poruka Kalinića kao kapetana?

"Nisam taj tip koji voli najavljivati neke lude stvari. Poštujem navijače i njihovu želju, postoji i želja s naše strane, ali nismo sami na terenu, imamo protivnike koje moramo pobijediti kroz 90 minuta. Neće biti lako, ali nastojat ćemo poginuti svaku utakmica da osvojimo ta tri boda."

Kakvu Lokomotivu Kalinić očekuje?

"Otvaranje je prvenstva, niti mi još u potpunosti ne znamo kako će to izgledati. Prijateljske utakmice nije isto igrati kao i prvenstvene, mogu obećati da ćemo s naše strane dati naš maksimum. U njima postoji još veća želja nakon što su izborili taj ostanak."

Kalinić: Nova je sezona, nova energija u klubu

Zašto misliš da je Kalinić bolji sada nego prošle sezone?

"Došlo je nas par u situaciji kad je Europa bila jako daleko. Nova je sezona, nova energija u klubu, novi početak i moramo ići iz utakmice u utakmicu, bez nekih velikih najava."

S početkom novog prvenstva navijači se vraćaju na tribine. S obzirom da Hajduk ima daleko najveću navijačku podršku u cijeloj ligi, koliko će to značiti svima?

"Znači nam to puno. Bit će nam zadovoljstvo da napokon možemo istrčati pred našim navijačima."

Koliko je ova momčad različita u odnosu na ono što gledali na proljeće?

"Za svaku određenu ekipu treba određeno vrijeme da se stabilizira, tako će trebati i nama", zaključio je Kalinić.

Ekskluzivni intervju sa Stipom Biukom - najvećim biserom Hajduka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider