Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razmišlja o promjeni

Hajduk oslabljen stiže na mjesto Lekine velike sreće, trener otkrio kakve probleme ima Livaja

Hajduk je ove subote gost Varaždina u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a.

Nogometaši Hajduka nakon dva uzastopna poraza ove subote gostuju kod Varaždina u 21. kolu HNL-a.

Trener Ivan Leko na konferenciji za medije priznao je da jeatmosfera daleko od idealne.

"Situacija sigurno može biti bolja, kad izgubiš dva puta zaredom u jednom klubu kao Hajduk, to se ne događa često, to utječe na atmosferu, energiju, samopouzdanje. Nastojali smo iskoristiti kroz priču, komunikaciju, a najviše kroz analizu i rad na terenu, da se popravimo. Ima puno stvari koje treba popraviti, toga smo svjesni svi. To što smo pružili zadnju utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme, treba biti puno bolje", izjavio je Leko.

"Šteta što Teklić i Šego nisu kod nas"

Kakvu utakmicu očekuje u Varaždinu? Najbolji igrači domaćina su Tonio Teklić i Michele Šego koji su ponikli upravo u Hajduku.

"Njih dva su sigurno među tri-četiri najbolja igrača. Lijepo je vidjeti naše momke odavde da su bitni i da rade razliku u drugom klubu, šteta što nisu ovdje, ali to je tako. Uvijek su oni u Varaždinu htjeli igrati nogomet, to je tako po tradiciji, ostali su vjerni sebi, jedna ekipa koju je lijepo za vidjeti."

Kakva je situacija u svlačionici? Tko ne može sigurno u Varaždin?

"Imamo par ozljeda. Imamo tri igrača, Sahiti, Kalik, Borevković ne mogu igrati. Ovi ostali su u treningu, ovaj tjedan je bio specifičan jer je bila utakmica juniora koja je bila bitna i za klub. S druge strane, to je nama malo poremetilo treninge, ali tako je kako je."

"Ne želimo dovoditi igrače samo da dovodimo"

Hoće li Hajduk dovesti neko pojačanje? Što radi sportski direktor Mindaugas Nikoličius?

"Jako dobra komunikacija je s njim, od prvog dana. Radimo zajedno s istim ciljem, da budemo bolji. Činjenica je ta da bismo mi htjeli kvalitetu iznad kvantiteta, ne želimo dovoditi samo da dovodimo, taj netko mora biti 20-30 posto bolji od igrača koje imamo ovdje. Niko je stalno s nama, sve znamo, koje pozicije, nema nikakvih tajni. Činjenica je da smo svi očekivali da će biti malo drugačije, ali to je tako, prihvatiš i nastojiš dati sve najbolje od sebe. Bit će bolje za dva-tri tjedna."

Vezano uz prijelazni rok, koji HNL klubovima omogućava da do 15. veljače dovedu još poneko pojačanje, Leko je naglasio:

"Dan prije utakmice pričati o transferima je gubljenje energije. Ili Ferro ili netko drugi neće sutra igrati. Na meni je da s igračima koji su ovdje napravim da budu što bolji, jer prostora za napredak ima puno. Fokus nam je na tome, a sve ostalo je bježanje od teme. Razmišljamo, gledamo, pričamo, pokušavamo, trebamo biti bolji. Benrahou je došao da bude među 15-16 igrača, on je igrač koji bi nam trebao dati dodatnu kvalitetu."

"Livaja ima problem s aduktorom i žlijezdom"

Navijače Hajduka najviše zanima kakva je situacija s Markom Livajom koji je početkom ovog tjedna imao temperaturu i propustio je neke treninge. Leko je na presici otkrio da najbolji igrač Hajduka nije imao problema samo s temperaturom.

"Marko je trenirao koliko je mogao. Ima on već dugo probleme s aduktorima i žlijezdom, doktori to bolje znaju. On je igrač koji za Hajduka igra i pod injekcijama, o njemu ne treba ni pričati."

Na upit o mogućoj promjeni formacije, odnosno hoće li odustati od dosadašnjih 3-5-2, Leko je odgovorio:

"Bio bih lud kad ne bih razmišljao o promjeni formacije"

"Nitko ne voli više pobijediti od mene, nitko više ne pati od mene. Sustav je za mene najnebitniji, jednostavno pokušavamo napraviti ekipu koja ima najviše šanse za dobiti. Nakon dva poraza bio bi čovjek lud da ne razmišlja o nekim stvarima. Hajduk treba igrati nogomet u skladu svog imena, statusa, kulture i tradicije. To znači hrabro - respekt protivniku, ali vjera u sebe. Takav Hajduk treba biti! Da li je to pametno ili nije, da li će taj Hajduk pobjeđivati utakmice - to je drugo pitanje. Ja sam za Hajduk koji ne kalkulira, ja sam za Hajduk koji uzima rizik."

Ova utakmica za Leku će značiti povratak u grad u kojem je Hajduk 2001. godine, kad je on bio kapetan momčadi, prekinuo šestogodišnju dominaciju Croatije/Dinama. Priznao je da su ga preplavile emocije na sami spomen te šampionske pobjede Hajduka.

"To je možda jedna od najljepših utakmica koje sam odigrao u karijeri, što me Bog pogledao da budem član te ekipe. Zabio sam te golove, pobijedili smo, atmosfera, koliko je naših došlo, kasnije na autoputu... To je nešto što ostaje za cijeli život", zaključio je današnji trener Hajduka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider