Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Simbolika derbija

Hajduk osjetio snagu Dinamove tri generacije: Hoće li mladi Baturina porušiti sve rekorde?

Skepsa oko trenera Ante Čačića, zatim borba za vlast unutar kluba, ništa od toga nije naškodilo Plavima na putu prema novoj obrani naslova prvaka.

Superuvjerljivom pobjedom u derbiju protiv Hajduka, nogometaši Dinama na vrhu HNL-a pobjegli su Bijelima na velikih 11 bodova razlike. Nakon dvije neizvjesne sezone, Plavi su ovaj put već i prije ožujka: gotovo osigurali novi naslov prvaka.

Skepsa oko trenera Ante Čačića, zatim borba za vlast unutar kluba,  ništa od toga nije naškodilo Plavima na putu prema novoj obrani naslova prvaka.

Jedini preostali rival, Hajduk, razbijen je s 4-0, i nikakva realna dvojba oko titule više ne postoji. U posljednjih 17 godina: samo je Rijeka 2017. uspjela biti prvak osim Dinama. A nakon toga: Dinamo je u ovoj fazi prvenstva tri puta zaredom imao prednost sličnu današnjoj.

Onda su posljednje dvije sezone bile neizvjesne. Osijek je puhao Dinamu za vratom, prijetio je i Hajduk. Ali ove sezone opet stara priča: 11 bodova prednosti, naslov prvaka praktički je riješen.

Snagu Dinamova igračkog kadra u derbiju su simbolički prezentirala trojica strijelaca iz tri generacije:

- 32-godišnji kapetan Arijan Ademi, svestrani i godinama najvažniji igrač Dinama

- 24-godišnji Luka Ivanušec, strijelac dva sjajna pogotka, opet najavivši povratak u reprezentaciju

- i tek 20-godišnji Martin Baturina, možda i najveća perspektiva cijelog HNL-a. Čačić kaže da će biti najveći Dinamov izlazni transfer.

Nakon ovakvog trijumfa, sad su u fokusu dva zadatka: borba za Kup i (paralelno) slaganje momčadi za novi napad na – Europu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider