Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Polivalentni ofenzivac

Hajduk napokon zgotovio posao s Norvežanima: Stiglo pojačanje!

Na Poljudu su dovršili transfer čiju su realizaciju počeli pripremati još prije nekoliko tjedana.

Bassel Jradi (Foto: Robert Matić/Hajduk.hr) (Foto: Robert Mati?/Hajduk.hr)

Hajduk je doveo pojačanje, novi igrač u momčadi Željka Kopića je Bassel Jradi, 25-godišnji krilni igrač koji je stigao iz norveškog Stromsgodseta.

Jradi je potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja za još jednu, a u Hajduku će na dresu nositi broj 93.

Tako je konačno priveden kraju posao u koji je sportski direktor Saša Bjelanović krenuo još prije mjesec dana. Hajduk je tada izrazio želju za dovođenjem Jradija, on je rekao Stromsgodsetu da želi otići, ali su Norvežani, s kojima je imao ugovor do 31. prosinca ove godine, tražili odštetu koju Hajduk nije želio platiti. Stoga je sve stavljeno na čekanje, da bi se privelo kraju nakon što je na Poljud stiglo 3.5 milijuna eura od prodaje Tome Bašića u Bordeaux - Norvežani su malo spustili letvicu, a Hajduk to odlučio platiti ne čekati zimu kako bi ga doveli besplatno.

Jradi je polivalentan igrač koji može igrati na oba krila, kao polušpica i kao centralni napadač, ali je primarno doveden za desno krilo, u sustavu 4-3-3 kojeg je trener Željko  Kopić dosad najčešće iskoristio (iznimka je bio prvi ogled trećeg pretkola Europske lige s FCSB-om).

Za Stromsgodset je u 75 nastupa zabio 20 golova i upisao 10 asistencija. U mlađim uzrastima redovito je nastupao za U-16, U-17 i U-21 reprezentaciju Norveške, da bi naknadno odlučio igrati za reprezentaciju Libanona odakle mu potječu roditelji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider