Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GROZNICA U SPLITU

Hajduk na Portugalce bez dva važna igrača: "Moramo biti bolji nego u Varaždinu"

Hajduk je putem konferencije za medije najavio veliku utakmicu protiv Vitorije Guimaraes.

Tek tri utakmice odigrao je Hajduk u posljednjih mjesec dana, otkako je utakmicom Superkupa sezona započela. Odgode zbog europskih susreta dovela su do toga da jedan prvenstveni susret Splićani nisu odigrali, a uskoro će preskočiti još jedan.

To znači da sutrašnje gostovanje Vitorie Guimaraes dočekuju odmorni i spremni, ali ipak bez potrebne konstante nastupa. To se vidjelo za vikend u Varaždinu, gdje je Hajduk upisao pobjedu, ali prije svega na već dokazanu genijalnost Marka Livaja.

Hajduk mora biti bolji nego do sada

Na prvom poljudskom ovosezonskom nastupu to mora biti bolje, a to je i potvrdio trener Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije održanoj danas poslijepodne u klupskim prostorijama.

"Nije bilo dobro i ja preuzimam na sebe potpunu odgovornost. Bili smo dobri prvih 15 minuta, a onda smo samo nestali. Sredinom drugog poluvremena smo odlučili uzeti tri boda, a probleme rješavati kasnije. Imamo odgovornost prema naših navijačima i vjerujem da će to već u ovoj utakmici biti bolje", najavio je Dambrauskas.

Otkrio je Dambrauskas kako još uvijek na raspolaganju neće imati dva igrača koji bi u savršenim okolnostima bili u početnom sastavu. To su Nikola Kalinić i Marco Fossati.

Ne želi imati tranzicijsku momčad

Upitan je trener i o stilu igre koji je Hajduk u posljednjim nastupima prezentirao, objasnivši kako nema namjeru od svoje momčadi napraviti tranzicijsku momčad, nego želi biti onaj tko kontrolira igru. Ipak, dolazak do toga je proces koji traje.

Naravno, za ovaj susret će se biti bitno i psihički pripremiti. Srećom, prepun Poljud bit će tu za dati dodatni poticaj.

"U tri utakmice koje smo igrali nismo bili na našoj razini i igrači to znaju, ali vjerujem da ćemo se kroz utakmice dizati. Psihološki dio ne smijete odvajati od toga. Europske utakmice na punom Poljudu su najlakše za trenera. Kad uđete u svlačionicu tada imate preko 20 igrača koji su spremni dati sve od sebe. Ako nekoga treba motivirati za sutrašnju, onda ne znam o čemu uopće pričamo", dodao je ono što zapravo svi znaju.

Poljud će svoje sutra bez sumnje odraditi, preostali dio je na onima koje će Dambrauskas poslati na teren. Koji su to igrači, on prema svom već uhodanom pravilu, nije na konferenciji za medije otkrio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider