Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
od prije 100 godina

Hajduk ima novu boju dresa: Crna odlazi u povijest, povratak u davnu prošlost

Hajduk već neko vrijeme svojim navijačima naznačuje koje će boje biti novi rezervni dres.

Galerija Novi treći dres Hajduka (Hajduk.hr) Novi treći dres Hajduka (Hajduk.hr) Novi treći dres Hajduka (Hajduk.hr) +4 Novi rezervni dres Hajduka (Hajduk.hr)

Uoči početka nove sezone navijači Hajduka uspjeli su saznati i promjenu kod treće garniture službenog dresa. Znamo kako je posljednjih godina to bila sivkasta pa posljednjih sezona crna, a od ove sezone Hajduk se odlučio na još jednu promjenu.

Prva garnitura je bijela, druga je plavo-crvena, što su tradicionalni dresovi splitskog kluba. Treća garnitura od ove sezone bit će u nijansi svjetloljubičaste, tj. boje lavande. Bit će to svojevrstan povratak u same početke Hajduka, točnije u 1912. i 1913., kada je prvi dres bio upravo te boje.

Promjenu je doživio i rezervni dres, na kojem su okomite pruge uže nego u prošloj sezoni.

Boja lavande osvanula je na karticama za dječje pretplate, što je bila još jedna naznaka ove promjene. Hajduk je nakon što smo objavili ovu vijest i službeno navijačima pokazao kako će dresovi izgledati.

''Treći Hajdukov dres za sezonu 2019./2020. inspiriran je počecima djelovanja Kluba, preciznije, 1912. godinom. Nakon što se momčad nakon osnutka formirala, odmah se počelo i s odigravanjem prvih utakmica. Godine 1912. postavljene su prvi put i mreže na Starom Placu, branke su obojane u crvenu i bijelu boju po uzoru na sportske prijatelje iz praške Slavije, a momčad je igrala u ljubičastim majicama i bijelim gaćama.

Novi treći dres Hajduka (Hajduk.hr) Novi treći dres Hajduka (Hajduk.hr)

Može se kazati da se radi o dresovima boje lavande, jednog od prepoznatljivih simbola Mediterana. Vrata prve momčadi branio je tada legendarni barba Luka Kaliterna, debitirao je i Nikola Gazdić, prvi nogometaš naše momčadi koji je postigao više od 100 golova za Hajduk.

Danas, 107 godina kasnije, HNK Hajduk predstavlja praktički repliku dresa boje lavande, iz tog važnog razdoblja osnutka Kluba, koji je ovaj put izrađen u suradnji s našim tehničkim sponzorom – tvrtkom Macron, a u kojima će nogometaši HNK Hajduk igrati neke od svojih utakmica u sezoni koja je pred nama. Majica (dres) je ljubičaste boje, a gaće i štucne bijele s motivima boje lavande.

Treći dres je retro stila, krasi ga bijeli polo ovratnik i bijeli vezeni rubovi rukava. Materijal dresa sastoji se od finih reljefnih pruga. S desne strane na prsima izvezen je Macron Hero, nova ikona našeg tehničkog sponzora, dok je s lijeve grb Hajduka. Upotpunjen je bijelim hlačicama s gornjim svjetloljubičastim rubovima te se s prednje strane ističe Macron Hero, a sa stražnje natpis Hajduk'', piše na službenoj stranici kluba.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider