Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Interes i dalje ogroman

Hajduk ima 50 tisuća članova: Nestvarna brojka premašena u manje od dva mjeseca

Već je 50.000 ljudi platilo članarinu Hajduku za 2022. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je došao do brojke od već 50.000 članova u 2022. godini, premda još uvijek nisu prošla niti dva mjeseca.

"Hajduk živimo, opsjednuti totalno", najbolji je sažetak dosadašnjeg dijela 2022. godine pitate li navijače Hajduka.

Više od 50 tisuća njih iskazalo je svoju pripadnost Hajduku učlanjivanjem u nešto više od 50 dana i tako početak godine obilježilo rušenjem rekorda i postavljanjem novih.

Navijači se u učlanjuju u Hajduk diljem Hrvatske i svijeta

Onaj iz 2016. godine kada se u Hajduk učlanilo nešto više od 43 tisuće navijača, srušen je na sam dan Hajdukova 111. rođendana, a brojke iz proteklih godina 'padaju' diljem Hrvatske i svijeta.

Društva prijatelja Hajduka koja su do danas organizirala više od 150 akcija učlanjivanja obaraju vlastite rekorde. Njih čak sedam je već u 'Klubu 1000', a ta će brojka nema sumnje i rasti.

"Još uvijek vlada veliki interes za organizacijom akcija učlanjivanja, svakodnevno se navijači učlanjuju i putem interneta i u Odjelu za članstvo. Možemo reći da gotovo nema kutka svijeta u kojem nema barem jedan član Hajduka. Ima čak i upita kad će članske za sljedeću godinu", otkrili su iz Odjela za članstvo dodajući kako su ovakvi rezultati uz trud djelatnika i kluba, velikim dijelom i zasluga volontera koji svakodnevno rade kako bi se brojač neprestano okretao.

Uskoro pada rekord iz 1985.

No, predah i stajanje nisu opcija i već se napada jedan drugi rekord. Naime, prema dostupnim izvorima, 1985. godine zabilježeno je 53 tisuće članova Hajduka i gotovo da nitko ne sumnja da će i taj rekord uskoro biti srušen.

S ovakvim brojkama članova Hajduk se može uspoređivati s klubovima iz gornjeg doma Bundeslige, a prevedemo li pak ovaj broj članova u novčane iznose, do sada je na Hajdukov račun uplaćen iznos veći od 4 milijuna kuna.

Kada bi svi članovi Hajduka živjeli u jednom gradu bio bi to grad veći od Karlovca, Varaždina, Šibenika i Dubrovnika.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider