Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KRAJ JEDNE SAPUNICE

Hajduk i Gorica se dogovorili oko Kalika: Australac se vraća na Poljud za mizernu odštetu!?

Anthony Kalik trebao bi ovog tjedna i službeno postati pojačanje Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otprilike tjedan dana trajala je priča o transferu Anthonyja Kalika u Hajduk iz Gorice, priča koja je većinom bila svedena na prepucavanja između klubova te je prije nekoliko dana dodatno začinjena optužbom Gorice prema Hajduku zbog ilegalnog pokušaja dovođenja igrača u njihove redove.

Klubovi su se dogovorili

Na kraju je čini sve dogovoreno. Kako saznate Sport Klub, Kalik bi trebao postati igračem Hajduka, odnosno klubovi su pronašli zajednički jezik i došli do rješenja. Naravno, vjeruje se kako je ipak presudio sam Kalik, čija želja za povratkom u Hajduk nije bila apsolutno nikakva tajna.

Prema dostupnim informacijama, Hajduk će 24-godišnjeg australskog nogometaša hrvatskih korijena platiti 200 tisuća eura i to na rate. Podosta velika razlika u iznosu transfera, u usporedbi s preko dva milijuna eura, koliko je Gorica dobila za Kristijana Lovrića od Osijeka. Upravo je Kalić nakon Lovrićevog odlaska u Gorici preuzeo svojevrsnu ulogu vođe. Kalika inače Transfermarkt procjenjuje na vrijednost od dva milijuna eura.

Nova prilika u Hajduku, ovog puta uz velika očekivanja

Kalik je u Hajduk došao u ljeto 2015. godine, kao 17-godišnjak te je u prvoj sezoni uspio upisati 12 nastupa. Nakon toga su uslijedile posudbe nazad u Australiju te u Rudeš. U Hajduk se vratio u ljeto 2018. godine, no nakon samo 23 nastupa u dvije sezone otišao je u Goricu. Tamo se preporodio te je postao jedan od traženijih nogometaša u Prvoj HNL.

Za Goricu je odigrao 56 utakmica, u kojima je postigao 12 pogodaka te se osam puta upisao u asistente, no sad bi trebao ponovno nastupati u klubu za koji navija. Ovog puta kao veliko pojačanje pa time i uz puno veća očekivanja nego prvi put.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider