Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posudba i kupnja

Hajduk doveo pojačanja za kritičnu poziciju, jedan stigao iz respektabilnog europskog kluba

Splićani u nedjelju započinju novu sezonum ,utakmicom protiv Istre 1961 u prvom kolu Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šest dana uoči početka nove sezone HNL-a Hajduk je doveo dva pojačanja na poziciju desnog beka.

Na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora iz Red Bull Salzburga došao je Darko Todorović, dok iz Slobode Tuzla uz plaćenu odštetu stiže Asim Muratović.

Nedavnom prodajom Josipa Juranovića u varšavsku Legiju pozicija desnog beka postala je najkritičnijom u kadru trenera Igora Tudora te je prioriret sportskog direktora Ivana Kepčije bio žurno pronaći rješenje za to mjesto, budući da već u nedjelju Splićani igraju prvu utakmicu prvog kola nove sezone HNL-a.

Sukladno tome, realizirana je posudba Todorovića iz Red Bull Salzburga. Radi se o 23-godišnjaku koji je, zanimljivo, baš kao i Muratović, ponikao u Slobodi iz Tuzle.

Todorović si je odličnim igrama u Slobodi prije dvije godine priskrbio transfer u najbolji austrijski klub. Htio ga je Hajduk i tada dovesti, ali je odšteta koju su Austrijanci ponudili Slobodi bila izdašnija i Todorović je otišao u Salzburg. Za klub iz Mozartova grada upisao je 14 nastupa i zabilježio dvije asistencije, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u njemačkom drugoligašu Holstein Kielu, gdje je nastupio tek devet puta.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 10 nastupa i u Hajduk između ostalog dolazi i iz razloga kako bi se nametnuo izborniku Dušanu Bajeviću i ostao u kadru Zmajeva.

Što se Muratovića tiče, njegov dolazak za razliku od Todorovićevog Hajduk još nije potvrdio na svojim službenim klupskim kanalima, ali jest Sloboda. Na konferenciji za medije povodom najave iduće prvenstvene utakmice Tuzlaci su kazali kako Muratović odlazi u Hajduk te da su za njega dobili zadovoljavajuću odštetu i postotak od buduće prodaje.

On je 2001. godište i ušao je u posljednju godinu ugovora sa Slobodom. Skauti Hajduka gledali su ga u nekoliko navrata te je odlučeno da ga angažiraju. Potpisao je na dvije plus jednu godinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider