Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznijeli argumente

"Pun stadion, 500 prekršaja, prekid i sporan penal za Dinamo" - tipični poljudski derbi

Voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu osvrnuli su se na prošlotjedni derbi Hajduk - Dinamo.

Najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk - Dinamo, odigran je u petak na Poljudu.

Utakmica koja je ne samo najveća u hrvatskom nogometu nego i u hrvatskom sportu dobila je poseban dio u novom podcastu Utakmicu po utakmicu.

Miletić: Ja sam razočarana

"Ja sam bila na Poljudu i moram reći da sam, u najmanju ruku, razočarana s tom utakmicom. Baš sam imala puno veća očekivanja jer smo imali Hajduk koji mora dobiti i Dinamo koji čak ni porazom ne bi izgubio ništa puno jer bi mu ostalo pet bodova prednosti", kazala je Valentina Miletić.

Iako su bili u Latviji na finalu Kupa koji je osvojio Tomislav Stipić, Ivan Ljubić i Mateo Pukšar uspjeli su pogledati cijeli derbi.

Ljubić: U Maksimiru se u pravilu igraju atraktivniji i nogometniji derbiji

"Nogometno gledano, očito imamo tradiciju da se na Poljudu ne može odigrati atraktivan derbi. Drago mi je da smo taman išli u avion nakon prvog poluvremena, psovao sam po aerodromu u Rigi i nije mi bilo ni do čega nakon što sam vidio kako je Dinamo izgledao tromo, a Hajduk jeo travu i dominirao", priznao je dinamovac Ljubić.

"U drugom poluvremenu, već sad možemo reći nekakav atraktivni pad Hajduka, a Dinamo, ajde, malo bolja ravnoteža. Složio bih se s Karoglanovom izjavom da je njihovo prvo poluvrijeme bolje od Dinamovog drugog. Žao mi je jer imam dojam da, kad se igraju derbiji na Poljudu, da je lopta pola vremena u zraku, prekršaji, nervoza, onda imaš prekide zbog bakljade. U Maksimiru se u pravilu igraju atraktivniji i nogometniji derbiji. Ne znam zbog čega je to tako, ali je tako", uvjeren je Ljubić.

Pukšar: U zadnje vrijeme je to muka Isusova

"Posljednji atraktivan derbi na Poljudu, 22. travnja 2018., Caktašev gol iz slobodnjaka i dva gola Gavranovića. To mi je posljednji atraktivni derbi na Poljudu, sve nakon toga je bila muka Isusova", naglasio je Pukšar.

Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban, koji je po drugi put ove sezone gostovao u podcastu, zaključio je:

"Znači, pun Poljud, 500 prekršaja, puno isprekidane igre, pirotehnički prekid, sporan penal za Dinamo. Ovo mi je nekako tipičan derbi na Poljudu."

Cijela 14. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider