Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
danas od 14 sati

Hajduk danas predstavlja novog trenera: Iskustvo vođenja velikana sigurno će pomoći

Igor Tudor od danas će ponovo sjesti na klupu Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je za danas u 14 sati zakazao konferenciju za medije. Nije jasno zašto nisu htjeli navesti što je tema ovog obraćanja javnosti, ali gotovo je sigurno da se radi o predstavljanju novog trenera Igora Tudora.

Bivši igrač Hajduka i Juventusa vraća se na Poljud nakon četiri godine. Svoju je trenersku karijeru počeo upravo u svom klubu gdje je prvo bio pomoćnim Edoardu Reji, a onda je i samostalno vodio momčad. Te 2013. godine osvojio je Kup, posljednji trofej koji je Hajduk pospremio u svoje vitrine.

Tudor je imao donekle uspješnu epizodu u tih godinu i pol dana. Krasila ga je velika energija, ali sve je puklo u veljači 2015. godine kada se posvađao s Brbićem zbog kupovine novih igrača. Zanimljivo, isti predsjednik dočekao ga je i sada pa ćemo vidjeti koliko će taj odnos izdržati.

Ovaj je put ipak drukčije jer je Tudora doveo novi glavni šef struke Mario Stanić. Dva bivša člana Vatrenih trebala bi dati vjetar u leđa Hajduku koji se ove godine bori za drugo mjesto na kraju sezone, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tudor se u Split vraća bogatiji za iskustvo vođenja nekoliko poznatih klubova. Nakon Hajduka preuzeo je grčki PAOK. Nije to bila uspješna epizoda za razliku od one turske. S Karabuksporom je bio hit turske lige pa ga je nakon sedam mjeseci oteo jedan od najvećih tamošnjih klubova, slavni Galatasaray, koji je, kao Bešiktaš, Tudor te sezone pobijedio.

U novoj je sezoni Tudor s Galatom bio na vrhu lige nakon prvih desetak kola kada su krenuli problemi i nekoliko lošijih rezultata. Na kraju 2017. godine zamijenio ga je legendarni Fatih Terim.

Prije godinu i pol Tudor se vratio u Serie A, ali ovaj put kao trener. Spasio je Udinese od ispadanja, ali se nije uspio s čelnicima kluba dogovoriti oko nastavka suradnje. Prošle se sezone ponovila ista priča, Udinese se borio za ostanak pa je u pomoć opet pozvan Tudor, koji je u posljednjih deset utakmica osvojio čak 10 bodova za miran kraj sezone. Ove je sezone pobijedio Milan, ali mu je presudila serija lošijih rezultata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider