Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porazni podaci za Dinamo

U Zagrebu izračunali da je Hajduk daleko najgledaniji klub na ovim prostorima, Srbi se odmah pobunili

Hajduk je uvjerljivo najgledaniji klub u Hrvatskoj.

Galerija Superuzbudljivi HNL

Nije tajna kako je splitski Hajduk daleko najgledaniji klub u Hrvatskoj. Na Poljudu, ali i na gostovanjima, Bijele prati najviše navijača što se najbolje moglo vidjeti u posljednja dva kola jesenskog dijela prvenstva.

Preko 30 tisuća navijača došlo je gledati Hajduk protiv Osijeka na Poljudu, a kolo prije kod Lokomotive stadion u Kranjčevićevoj također je bio ispunjen. Zanimljivo, tjedan dana kasnije Dinamo je u vlastitom gradu na istom stadionu došlo gledati nekoliko puta manje navijača nego Splićane.

Popularna stranica koja prati zagrebački klub, Zona Dinamo, predstavila je brojke koje najbolje opisuju raspoloženje među navijačima na domaćim utakmicama. Hajduk u prosjeku u Prvoj HNL prati skoro 10 tisuća navijača, no ta bi brojka bila i veća da nije odgođen derbi na Poljudu.

gol expired Sukobi u Dinamu, plamti rat za prijestolje: Mamić opasno uzdrman, opozicija prijeti, a glavni šok tek slijedi divider

Ni borba za naslov nije pomogla trojcu na vrhu lige

Drugi hrvatski klub po gledanosti je Rijeka s tek tri tisuće navijača u prosjeku, što je zasmetalo i njenom predsjedniku Damiru Miškoviću koji se prije par dana osvrnuo na slabu posjetu na Rujevici. Isto se zapitao i Nenad Bjelica jer u Gradskom vrtu nema ni dvije tisuće navijača po utakmici, a Osijek se opet bori za naslov.

No frapantno zvuči podatak kako Dinamo u milijunskoj sredini u prosjeku na Maksimiru prati tek nešto više od dvije tisuće ljudi. U svim utakmicama ove sezone Modre je na Maksimiru gledalo manje navijača nego Hajduk u posljednjem kolu.

Na ljestvici deset najgledanijih klubova na prostoru bivše države od Dinama je gledanije i Posušje iz BiH.

No na spomenutu su se ljestvicu pobunili u Srbiji. Točnije, tabloid Kurir je reagirao na ove brojke te tvrdi kako je Crvena zvezda ipak gledanija u prosjeku od Hajduka. Tvrde da je prosjek beogradskog kluba 10.300 navijača na Marakani.

No da se igrao spomenuti derbi Hajduk – Dinamo u rujnu splitski bi klub lako premašio i tu brojku kluba iz Beograda, velegrada koji ima sedam puta više stanovnika od Splita.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider