Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener ima samo jednu želju

Sjajni Hajdukovi juniori čekaju suparnika: Evo tko je sve u ždrijebu, Poljud bi mogao gorjeti

Juniori Hajduka plasirali su se u osminu finala UEFA-ine Lige prvaka mladih.

Bakljada Torcide (Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix)

Juniori Hajduka pobjedom protiv Šahtara i ulaskom u osminu finala juniorske Lige prvaka zaokružili su fenomenalan proces koji traje u posljednje dvije-tri godine u Akademiji Luka Kaliterna na Poljudu.

Posljednje dvije sezone juniori Hajduka su prvaci Hrvatske i u oba navrata su uspjeli prezimiti u juniorskoj Ligi prvaka, a ovaj put su otišli i korak dalje u odnosu na lani.

Podsjećamo, u veljači prošle godine ispali su na Poljudu od Atletico Madrida nakon jedanaesteraca, ali sada su igrači koje vodi Marijan Budimir uspjeli eliminirati i treći klub u ovoj sezoni te se plasirati među 16 najboljih u Europi što je zbilja sjajan uspjeh.

S kim će igrati u osmini finala, bit će poznato u ponedjeljak 13. veljače kada će se u sjedištu UEFA-e u Nyonu održati ždrijeb.

Mogao bi pasti europski rekord

Poslije utakmice oduševljeni trener Budimir izrazio je samo jednu želju za ždrijeb:

"Koga god izvukli, samo bih volio da igramo na Poljudu. Ako je Deportivo na utakmicu juniorske Lige prvaka mogao privući 15-20 tisuća gledatelja, onda mi možemo i više, možemo srušiti i taj rekord", poželio je Budimir.

Hajduk će kao klub iz dijela ždrijeba za prvake država u osmini finala igrati protiv nekog od klubova čiji su juniori bili pobjednici skupina u Ligi prvaka. Popis potencijalnih protivnika mladih splitskih nada je zbilja impresivan.

Termini su utorak 28. veljače ili srijeda 1. ožujka. Igra se na jednu utakmicu i upravo zato je trener Budimir poželio da Hajduk bude izvučen da igra na Poljudu. Ne sumnjamo da bi u tom slučaju Torcida priredila istinski spektakl.

Juniorska Liga prvaka, osmina finala:

NOSITELJI

Liverpool
Manchester City
Atletico Madrid
Barcelona
Real Madrid
PSG
Milan
Sporting Lisabon

NENOSITELJI

Red Bull Salzburg
Genk
Hajduk Split
Borussia Dortmund
Ajax
AZ Alkmaar
Porto
Ruk Lavov

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider