Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VAŽNA I TEŠKA GOSTOVANJA

Haaland otkazao nastup norveškoj reprezentaciji u dvije krucijalne utakmice

Norveška će kvalifikacije za Europsko prvenstvo započeti bez svoje udarne igle.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Norveške već dulje od 20 godina čeka plasman na veliko natjecanje, odnosno od Eura 2000. godine, jednog od tri natjecanja koje je njihova posljednja odlična generacija izborila.

Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine odigravati u Njemačkoj stavio ih je u skupinu unutar koje se imaju čemu nadati. Posebno kao reprezentacija koja u svojim redovima ima dvije zvijezde europskog nogometa, Erlinga Haalanda i Martina Odegaarda.

Itekako prolazna skupina

Osim favorita Španjolske, tu je još Škotska kao reprezentacija otprilike istog ranga te potencijalne mine, Gruzija s Kvichom Kvaratskhelijom i Cipar.

Norveška će otvoriti s podosta teškim rasporedom, odnosno s dva gostovanja. U subotu idu u Španjolsku, a tri dana kasnije u Gruziju, koja se na krilima trenutačne superzvijezde nogometa nada svojevrsnom čudu. 

Ne čudi nas što su Norvežani te susrete nazvali krucijalnima, posebno jer će o njima ovisiti raspoloženje pred preostala okupljanja i utakmice.

Haaland otkazao zbog ozljede

Na žalost po njih, te teške susrete morat će odigrati bez svoje glavne zvijezde i udarne igle. Erling Haaland otkazao je sudjelovanje zbog ozljede prepona. 22-godišnjak je u 23 reprezentativna nastupa postigao već 21 pogodak, a u prošloj sezoni Lige nacija zabio je šest od ukupno sedam pogodaka njegove momčadi. 

On je već napustio kamp reprezentacije i otputovao u Manchester, gdje će se prepustiti tretmanu klupskih liječnika.

Naravno da je to ogroman hendikep za Norvešku, koja se nada nekom iznenađenju u Španjolskoj te pobjedi kod Gruzije, da bi s velikim optimizmom ušli u nastavak kvalifikacije te lipanjske oglede protiv Škotske i Cipra na domaćem terenu.

Očito će Odegaard i ostatak momčadi morati povući malo jače, s ciljem da Norveška na kraju kvalifikacija ipak završi među dvije prvoplasirane momčadi koje će osigurati vizu za Njemačku. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider