Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruka s Facebooka

Malteški amateri trljaju Hajduku sol na ranu: "Viđeni su neki izvanzemaljci u Splitu prošli put..."

Klub koji je prije dvije godine šokirao Splićane uskoro ponovno stiže u Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom pretkolu Konferencijske lige nogometaši Rijeke igrat će protiv Gzire United koja je 2019. u kvalifikacijama Europske lige izbacila Hajduk, priredivši najveći šok u povijesti eurokupova kad su hrvatski klubovi u pitanju.

Malteški amateri pokazali su se u dvije utakmice u proteklih tjedan dana boljima od andorskih, Gzira je u prvom pretkolu eliminirala Sant Juliju. U prvoj utakmici u Andori bilo je 0:0, a u uzvratu na Malti 1:1 pa se otišlo u produžetke u kojima nije bilo golova. Prilikom izvođenja jedanaesteraca bolja je bila Gzira koja je izborila sraz s Riječanima u drugom pretkolu. Da je ostalo na snazi pravilo gola u gostima, Gzira bi ispala od Sant Julije, ali ovako će u prvoj utakmici u četvrtak 22. srpnja dočekati Rijeku.

Kad je postalo jasno da će baš Gzira biti njihov suparnik, Rijeka je o tome obavijestila svoje navijače preko Facebooka, ali zasigurno na Rujevici nisu očekivali da će im se Maltežani s klupskog profila javiti u komentarima.

Napisali su:

"Sretni smo što se ponovno vraćamo u predivnu Hrvatsku. Prošli put su vidjeli neke izvanzemaljce u Splitu."

Njihov upis izazvao je oduševljenje među navijačima Rijeke koji Hajduk doživljavaju kao svog najvećeg rivala.

Do 57. minute uzvratne utakmice Hajduk je imao ukupnih 3:0...

Podsjećamo, Gzira je prošla dalje protiv Hajduka na način koji se viđa jednom u valjda 100 godina. Na Malti je Hajduk u prvoj utakmici ostvario rutinsku pobjedu od 2:0 i onda je, da dan uzvratne utakmice na Poljudu, Slobodna Dalmacija objavila: "Veće su šanse da ćete večeras na Poljudu vidjeti izvanzemaljce nego poraz Hajduka."

I krenuo je revanš u tom ritmu, Hajduk je vrlo rano poveo i stekao ukupnih 3:0. Na poluvremenu se činilo kako je jedina nepoznanica s koliko golova razlike će Splićani slaviti. No, u nastavku je uslijedio pravi šok. U 57. minuti Gzira je izjednačila, a onda je Hamed Kone postigao dva pogotka kakva nije uspio zabiti ni prije ni poslije toga. U 69. minuti je na semaforu zasvijetlilo 1:2, da bi u šestoj minuti poentirao za neviđenu senzaciju i sramotno ispadanje Hajduka koje je naknadno izazvalo brojne turbulencije na Poljudu. Tada je vrijedilo pravilo gola u gostima i Gzira je, zbog te pobjede od 3:1 u Splitu prošla dalje (ukupan rezultat bio je 3:3, ali Maltežani su gostima postigli tri, a Splićani dva zgoditka).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider