Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci rade punom parom

Barcelona blizu velikog pojačanja: Njemačka zvijezda iz Engleske seli u Španjolsku

Barcelona radi na dovođenju pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, a na meti je Katalonaca veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan…

Ilkay Gundogan protiv Liverpoola (Foto: Afp)

Veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan blizu je dogovora s Barcelonom, piše Athletic.

Katalonski Mundo Deportivo već je ranije obznanio da Barca ozbiljno razmišlja o iskusnom (32 godine) njemačkom veznjaku turskih korijena.

Naime, Gundoganova kvaliteta je poznata, a podjednako je važno što mu ugovor s Građanima istječe na kraju sezone, tako da će biti slobodan igrač. U prijevodu: može otići s Etihada bez odštete, što je vrlo bitan uvjet za Barcelonu, koja ima problema s bilancom i ispunjavanju uvjeta financijskog fair-playa.

Gundogan pregovara s Barcelonom

Athletic ističe da je vrlo vjerojatno da će Gundogan naljeto preseliti u Španjolsku te da su pregovori s Barcom daleko odmakli. Budući da je u posljednjih pola godine ugovora sa Cityjem, može slobodno pregovarati s drugim krugovima.

Barcelonina ekonomska situacija prilično je složena jer će morati provesti drastično smanjenje plaća nekih igrača, a istovremeno radi na mogućim pojačanjima, pokušavajući izbalansirati sportske potrebe s financijskim pravilnikom La Lige.

Ilkay Gundogan i Bernardo Silva Ilkay Gundogan i Bernardo Silva (Foto: Afp)

Nije teško zaključiti zbog čega su Kataloncima igrači pred istekom ugovora u fokusu, iako se jesenas i zimus podosta spekuliralo kako Barca želi Bernarda Silvu, Cityjevog portugalskog veznjaka kojem ugovor istječe tek u ljeto 2025. Kako stoje stvari, od Silve neće biti ništa, no Gundogan bio lako mogao prijeći na Camp Nou.

Gundogan ima 32 godine i tijekom karijere imao je dosta problema s ozljedama, no ove sezone igrao je vrlo pouzdano, s bitnom ulogom u 37 nastupa i saldom od četiri pogotka i isto toliko asistencija. Ukupno je postigao 53 gola u 290 nastupa za Građane otkako je 2016. stigao iz Borussije Dortmund.

Manchester City napada Bellinghama

Da je Gundogan blizu odlaska, sugerira i sve češće spominjanje Judea Bellinghama u engleskim medijima kao strateškog cilja Građana.

Međutim, mlada zvijezda Borussije Dortmund i engleske reprezentacije na popisu je želja niza velikih klubova, pa i Real Madrida. Bellinghamova cijena mogla bi debelo premašiti stotinu milijuna eura, ali čini se da je City spreman to platiti.

Sky Sport prije nekoliko dana je objavio informaciju da su njemački izbornik Hansi Flick i Gundogan nedavno imali telefonski razgovor u kojem su se dogovorili da neće igrati za reprezentaciju u pripremnim utakmicama Elfa u ožujku.

Iako je Gundogan loše odigrao na Svjetskom prvenstvu u Katru, jednako kao i cijela njemačka momčad, to ipak nije razlog nepozivanja, barem to nije tako javno prezentirano.

Gundogan će uskoro postati otac i želi više vremena posvetiti obitelji. Navodno se dogovorio s njemačkim izbornikom da samo privremeno prekinu suradnju, no ostaje otvorenim hoće li Gundogan u budućnosti igrati za njemačku reprezentaciju.

S obzirom na godine i probleme s ozljedama, na Camp Nou jamačno ne bi imali ništa protiv da se oprosti od Elfa i posveti isključivo Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider