Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve ili ništa za Arsenea

Nezasitni Guardiola pred Wengera stavlja ponudu od koje će mu biti muka

Velika je odluka pred Arseneom Wengerom, bira između sadašnjosti i budućnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako ste mislili da je sapunica oko Alexisa Sancheza gotova, prevarili ste se. Engleski su tabloidi ''otkopali'' priču o odlasku Čileanca u Manchester City. Malo se stišala prašina oko ovog transfera, čak je i Arsene Wenger prije nekoliko dana izjavio kako bi žrtvovao Sanchezom odlazak sljedećeg ljeta samo da ostane još ovu sezonu.

Podsjetimo, ovo mu je posljednja godina ugovora s Arsenalom i sljedećeg bi ljeta otišao besplatno s time da već na zimu može izabrati novi klub.

Jedna od mogućih destinacija bio je PSG, ali su Parižani s Neymarom i vjerojatno Mbappeom riješili neke stvari za sljedećih par godina. Spominjao se Bayern, Chelsea i Manchester City. A najuporniji je Pep Guardiola koji gomila navalu (Aguero, Jesus, De Bruyne, Sane, Bernardo Silva, Sterling…) za frontalni napad na Premierligu, tko zna, možda i Ligu prvaka.

Spominjala se prije par tjedana ponuda od 50 milijuna eura, ali to je bilo više nego neozbiljno. Naročito to smiješno zvuči nakon ovih cifri koje se spominju oko Coutinha, Dembelea, Mbappea, a sve zahvaljujući Neymaru. Zato Guardiola, tvrdi dio engleskih medija, pred Wengera stavlja na stol najmanje 75 milijuna eura za igrača u zadnjoj godini ugovora.

Arsenal nudi Alexisu plaću od 300 tisuća funti tjedno, a ovaj traži 400, što je City spreman platiti. Jasno je da želi otići, a Wenger je pred odlukom hoće li izabrati njegovu sadašnjost ili nečiju drugu budućnost. Jer, njega od sljedećeg ljeta više neće biti, kao ni Sancheza, pitanje je samo hoće li Topnici nešto zaraditi na njemu.

Na tržištu se nudi Wengerova stara želja Julian Draxler, ali Sanchez je još uvijek bolji igrač. No pitanje je što će biti sutra. Vremešni Francuz želi izgleda sve baciti na ovu sezonu u kojoj neće imati opterećenje Lige prvaka. Naslov u oproštajnoj sezoni bio bi kruna karijere, rizik je velik, a odluka je na njemu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider