Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JESTE IZNENAĐENI?

Guardiola otkrio koga vidi kao nasljednika na klupi Cityja: "To je zapisano u zvijezdama"

Pep Guardiola na klupi Manchester Cityja već je sedam godina, a vjeruje da zna tko će ga jednog dana naslijediti.

Vincent Kompany i Pep Guardiola (Foto: Afp)

Iako za sada ništa sličnome tome nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se da bi Pep Guardiola mogao napustiti Manchester City u ljeto 2025. godine, kad mu završava aktualni ugovor.

To naravno nije činjenica, kao što nije poznato kakvu su mu ambicije po pitanju poslova nakon klupe Građana, no svakako je zanimljivo popratiti koga on vidi kao svog potencijalnog nasljednika.

Nekadašnji kapetan budući menadžer?

Možda čak i nekim prirodnim slijedom, on smatra da bi to mogao biti igrač kojeg je u Cityju vodio te koji je bio kapetan momčadi. To je Vincent Kompany koji će iduće sezone u Premier ligi voditi momčad Burnleya.

On je tamo napravio sjajan posao s momčadi koja je prošle sezone ispala, a onda i ostala bez sedam najboljih igrača. Nitko nije vjerovao da će se tako brzo oporaviti, no Kompany je posložio momčad koja se nalazi na uvjerljivo prvom mjestu Championshipa. 12 kola prije kraja imaju 76 bodova, 12 više od drugoplasiranog Sheffield Uniteda te čak 19 više od Middlesbrougha.

Guardiola je o tome progovorio na posljednjoj konferenciji za medije.

"Jako sam sretan zbog njegovog uspjeha na klupi Burnleya. On će se ovdje vratiti, prije ili kasnije. Njegova je sudbina biti menadžerom Cityja. To je zapisano u zvijezdama i sigurno će se dogoditi. Ne znam kad, ali dogodit će se. On ima sve što je potrebno za biti vrhunskim menadžerom ovog kluba. Poznaje klub i navijače, ovdje je njegova sudbina", rekao je Guardiola.

U međuvremenu je ipak pred Pepom još puno posla. Prije svega onaj da na Etihad donese trofej koji vlasnici najviše žele, onaj Lige prvaka.

Kompanyja će biti vrlo zanimljivo gledati iduće sezone među najboljima, tad ćemo najbolje vidjeti koliko je spreman za ozbiljne stvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider