Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KLINAC S ETIHADA

Guardiola o svom čudesnom 18-godišnjaku: "On je sad naš ključni igrač!"

Rico Lewis odradio je nekoliko impresivnih partija u posljednjim utakmicama Manchester Cityja.

Rico Lewis protiv Southamptona (Foto: Afp)

Teško ste u posljednje tri utakmice Manchester Cityja mogli ne zamijetiti jedno novo lice. 169 centimetara visokog momka kojem se na lici vidi mladost i dječja razigranost.

Radi se o Ricu Lewisu, momku koji je prije dva mjeseca napunio 18 godina, da bi nakon prekida prvenstvene pauze odjednom postao jedan od ključnih igrača Manchester Cityja.

Guardiola ga tijekom pauze dodatno upoznao

Pep Guardiola imao je priliku tijekom pauze dodatno raditi s njim te ga je koristio na njegovoj poziciji desnog bočnog, gdje nije na raspolaganju imao Joaa Cancela i Kylea Walkera, koji su bili na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Toliko je ovaj mladić oduševio Guardiolu da je od njega odlučio stvoriti prvotimca. Nije to došlo odjednom, dao mu je on tri prilike i prije pauze, no to je bilo po pravilu u slabijim utakmicama, kad je već sve bilo gotovo.

Preokrenuo susret protiv Chelseaja

Ovog puta je Lewis započeo utakmicu protiv Leedsa i odigrao 68 minuta, zatim je odigrao punih 87 minuta protiv Evertona, da bi prije nekoliko dana susret protiv Chelseaja započeo na klupi. Guardiola je u momčad vratio Cancela, no istog je izvadio već na poluvremenu, da bi uveo upravo Lewisa.

I onda je ovaj mladac sudjelovao u drugom poluvremenu utakmice u kojoj su Građani slavili na Stamford Bridgeu.

Postoje li uistinu šanse da Lewis iz prvog sastava izbaci igrače poput Cancela i Walkera. Posebno Portugalca, koji je u Katar otišao kao po mnogima najbolji branič lige.

"Rico Lewis je definitivno promijenio utakmicu protiv Chelseaja. On je ključni igrač za nas, gledajući na način kako mi sada igramo. U drugom dijelu vidjeli ste jedan potpuno drugi Manchester City, jedan potpuno drugačiji ritam. A njega je promijenio upravo on, od prve minute kako je u igru ušao", rekao je Guardiola.

Čeka li ga prvi gradski derbi?

Španjolac nije Lewisa postavio u momčad za utakmicu FA Cupa protiv Chelseaja, no to bi samo mogao biti znak da na njega računa u ligaškom gostovanju kod Manchester Uniteda, koji ih čeka u subotu.

Lewis je uistinu jedan poseban igrač. Nije klasični desni bočni, nego u fazi napada čak vrlo često ulazi u sredinu i postaje dodatni vezni igrač, čime netko drugi otvara poziciju na krilu. Time momčadi nudi dodatne opcije, a mora se priznati i kako mu rješenja izgledaju vrlo zrelo.

Rico Lewis više nije budućnost Manchester Cityja. Prema mišljenju Pepa Guardiole, očito je riječ o sadašnjosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider