Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kritike za City

Guardiola neočekivano prozvao Mourinha: "Pa oni nisu ni u Ligi prvaka"

Manchester City je prvoplasirana momčad Premier lige, ali imaju samo bod više od Liverpoola.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Nakon dramatičnog ispadanja u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida, nogometaši Manchester Cityja okreću se prvenstvenim obavezama. Sutra od 17:30 igraju protiv Newcastle Uniteda na domaćem terenu.

Trener "Građana" Pep Guardiola najavio je sutrašnji susret, ali i odgovarao na pitanja novinara o još jednom neuspjehu u Ligi prvaka.

"Kažu da je neuspjeh što ova momčad nije uspjela osvojiti Ligu prvaka, ali ja se ne bih složio. Prihvaćam to, ali neću raspravljati o tome tko je u pravu, a tko u krivu".

"Znam da su ljudi ovdje opsjednuti Ligom prvaka. Onog dana kad osvojimo Ligu prvaku, siguran sam da će pojedinci reći da smo to uspjeli jer smo potrošili toliko novca", kazao je Pep pa spomenuo Josea Mourinha koji od ove sezone sjedi na klupi talijanskog prvoligaša Rome.

Karizmatični Portugalac je odveo rimsku momčad u finale Konferencijske lige nakon minimalne pobjede protiv Leicestera u uzvratnom susretu polufinala na domaćem terenu.

"To nije pitanje novca, navijači to ne razumiju. Roma je također potrošila puno novca, ali oni nisu ni u Ligi prvaka", zaključio je Guardiola koji nastavlja borbu za titulu engleskog prvaka.

Četiri kola prije kraja prvenstva City je prvoplasirana momčad na tablici, ali imaju samo bod više od drugoplasiranog Liverpoola.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider