Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE SE PREDAO

Guardiola je okrenuo pilu naopako i 2019. godina nam to najbolje dokazuje

Iako je Pep Guardiola više puta izjavio kako mu Premier liga više nije prioritet, ta tvrdnja baš i ne drži vodu.

Pep Guardiola i Mikel Arteta (Foto: Afp)

45 bodova skupio je Manchester City u prvih 20 ovosezonskih utakmica Premier lige koje su odigrali. Nije to loš ulov, ali postoji jedan problem. Arsenal je s utakmicom manje uhvatio pet bodova više od njih.

Već prije nekoliko kola Pep Guardiola po prvi je put izjavio kako ne gleda prema prvom mjestu, odnosno da mu se Arsenal čini nedostižan. To je nakon toga više puta ponovio, iako u posljednje vrijeme malo mijenja narativ pa doda kako je i dalje dovoljan broj bodova u igri, ali da ne ovisi sve o njima.

Guardiola je ovo sve već prošao

Osim toga, znamo kako je njemu ove sezone prioritetno natjecanje Liga prvaka, koju i vlasnici kluba najviše žele među svojim trofejima. Ipak, ne otpisujte Manchester City, posebno ovaj Guardiolin.

Da je sve što govori samo pila naopako i skidanje pritiska svjedoči nam sezona 2018./19. U pitanju je ona sjajna sezona kad je City osvojio naslov s 98 bodova, dok je Liverpool imao bod manje.

Također, ona sezona gdje su oba glavna konkurenta slavili u posljednjih devet kola, a svi još uvijek pamte onaj ključni pogodak Vincenta Kompanyja iz pretposljednjeg, kod kuće protiv Leicestera.

Srećom, i Arteta je sve prošao zajedno s njim

Ipak, jedan podatak može poslužiti kao referenca na ovu sezonu. Nakon 20 odigranih utakmica Liverpool je imao 54, a Manchester City 47 bodova. Dakle, u sličnoj su bili situaciji kao sada, a titulu su na kraju osvojili. Unatoč tome što je i glavni konkurent imao spektakularnu završnicu.

Ne zaboravimo i na to da protiv Arsenala i dalje igraju dvije međusobne utakmice pa će biti više nego zanimljivo pratiti novi susret Guardiole i njegovog donedavnog pomoćnika, onog koji je upravo te sezone 2018./19. sjedio kraj njega na klupi.

I dobro to sve Arteta zna, njegov ga prijatelj sigurno nije uspio zavarati te natjerati na opuštanje. Ali, svakako vrijedi probati.

Tablica Premier lige

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH