Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U igri za tri trofeja

Guardiola otkrio razlog zbog kojeg bi brzo mogao napustiti City

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kazao je da je svjestan toga da će sezona biti promašaj ako ne osvoje barem jedan trofej, objavili su u subotu britanski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Svjestan sam tereta kojeg nosim i koja me reputacija prati. Ako ne bude trofeja, sezona će biti promašaj", kazao je Guardiola.

Manchester City je još uvijek u igri za tri trofeja, ali čini se da najmanje šansi ima u Premier ligi. Naime, 11 kola prije kraja prvenstva je na trećem mjestu i zaostaje 10 bodova za vodećim Chelseajem, koji djeluje nezaustavljivo.

U Ligi prvaka imaju dobre izglede za plasman u četvrtfinale nakon domaće 5-3 pobjede protiv Monaca. No, ako i prođu dalje, dalek je put do trofeja.

Kako sada stvari stoje, izgleda da su im najveće šanse da se domognu trofeja u FA kupu, gdje u subotu u četvfinalu gostuju kod Middlesbrougha. U ostalim parovima sastaju se Arsenal - Lincoln City, Tottenham - Millwall, te Chelsea - Manchester United.

"Treneri ovise isključivo o rezultatima, i ako ne bude trofeja neću dugo ostati u Cityju. U Bayernu sam u tri sezone osvojio tri domaća prvenstva i dva kupa, tri puta smo bili u polufinalu Lige prvaka, ali nismo uspjeli osvojiti Ligu prvaka, i na kraju je to ocijenjeno kao promašaj", rekao je Guardiola.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider