Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To nitko nije nadoknadio

Grci pred nemogućom misijom, Dalić oprezan: Može se dogoditi nekakva glupost

Nakon uvjerljivog zagrebačkog poraza (1-4), grčka nogometna reprezentacija našla se pred nemogućom misijom uoči uzvratnog susreta dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2018. protiv Hrvatske u nedjelju u Pireju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, u povijesti dodatnih kvalifikacija za svjetska i europska prvenstva nitko nikada nije nadoknadio poraz od tri gola razlike.

Međutim, bez obzira na sjajan rezultat maksimirskog ogleda, hrvatski izbornik Zlatko Dalić je oprezan.

"Na uzvrat idemo bez euforije, nema nikakvog veselja. Nećemo se ići braniti i čuvati 4-1, igrat ćemo kao da je 0-0. Uvijek se može dogoditi nekakva glupost, neki primljeni pogodak iz prekida, pa se stvori pritisak. Idemo ih ponovno napasti, igrati, iako ćemo možda biti malo oprezniji," kazao je Dalić.

Hrvatska je u "baražu" već jednom pobijedila s tri gola razlike i potom znalački obranila veliku prednost. Vatreni su u Istanbulu pobijedili Tursku 3-0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Tursku su srušili golovi Ivice Olića (2), Marija Mandžukića (32) i Vedrana Ćorluke (51). U uzvratnom susretu u Zagrebu bilo je 0-0 i odabranici tadašnjeg izbornika Slavena Bilića su izborili plasman na EURO.

Do sada se tek jednom dogodilo da momčad nadoknadi poraz od dva razlike, a to je uspjelo Francuzima u play-offu za posljednje svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Francuska je u prvom susretu "baraža" izgubila u Kijevu od Ukrajine 0-2, a potom je u uzvratu u Parizu slavila 3-0 i izborila World Cup. Pobjedu "tricolorima" donijeli su Mamadou Sakho (22, 72) i Karim Benzema (34).

Uzvratnu utakmicu  izmedu Grčke i Hrvatske u nedjelju na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju sudit ce Nizozemac Bjorn Kuipers. Do sada je za nas bio sretan. Sudio nam je pet puta i nemamo niti jedan poraz. Četiri puta smo slavili, a jednom remizirali uz ukupnu razliku pogodaka 11-3.

Već jednom nam je sudio u dodatnim kvalifikacijama. Sudio je uzvratnu utakmicu protiv Islanda u "baražu" za SP u Brazilu. Hrvatska je pobijedila 2-0 i izborila World Cup, no Mario Mandžukic je na toj utakmici zaradio crveni karton.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider