Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Sasvim jasna naznaka

Trener Chelseaja najavio ono o čemu se pričalo posljednjih dana: Ovo ljeto prodat će Matea Kovačića!

Chelsea proživljava jednu od najlošijih sezona u novijoj povijesti kluba.

Mateo Kovačić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, dvostruki strijelac u ovotjednoj pobjedi Vatrenih u Turskoj, naljeto će vrlo vjerojatno promijeniti klub.

Informacija je to koju je Graham Potter, trener Chelseaja, praktički najavio na konferenciji za medije uoči današnje utakmice s Aston Villom.

Chelsea se nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji, imao je velik gubitak u prošloj kalendarskoj godini i kako bi ispoštovao financijski fair-play, morat će ovo ljeto prodavati neke od svojih ključnih igrača. Novinari su pitali Pottera može li spomenuti imena, a onda je on naveo Kovačića, Masona Mounta, Christiana Pulišića i Hakima Ziyecha.

Njima četvorici zajedničko je to što s Chelseajem imaju ugovor do 30. lipnja 2024., što znači da će ovo ljeto ući u posljednju godinu ugovora i to je ujedno i posljednja prilika (ne računajući zimski prijelazni rok 2024.) da klub sa Stamford Bridgea inkasira barem donekle pristojnu odštetu.

Tuchel želi dovesti Kovačića u Bayern

Evo što je Potter rekao o Kovačiću u kontekstu Chelseajevih financijskih nevolja:

"Veliko poštovanje imam za Matea, on je važan kotačić u našoj momčadi, a bio je i kapetan u nekim utakmicama. Ali, svijet nikada nije idealan i ovo ljeto ćemo biti prisiljeni donositi odluke s kojima ćemo se morati nositi."

U prijevodu, Chelsea će ovo ljeto prodati Kovačića. Bivši trener tog londonskog kluba Thomas Tuchel volio bi ga dovesti u Bayern, ali oni sigurno neće biti jedini zainteresiran za hrvatskog reprezentativca, koji će uskoro proslaviti 29. rođendan i kojem najbolje nogometne godine tek predstoje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider