Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularno zdanje

Nema mira u nekadašnjem osvajaču Lige prvaka: Kaos ide dalje - gradonačelnik želi prodati stadion!

Ogorčeni navijači pale kamp, trener bježi glavom bez obzira jer mu čelnici kluba dovode igrača kojeg nije htio, a sad i najava prodaje stadiona. Sve to proteklih dana događa se u Marseilleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Marseillea Benoit Payan izjavio je kako bi želio prodati stadion Velodrome jer je on preskup za grad.

"Želio bih prodati stadion jer nas on košta previše novca. Pronaći ću način za nalaženje kupca u sljedećim mjesecima ili godinama", kazao je Payan.

Velodrome je posljednji put renoviran za Europsko prvenstvo 2016. godine, a u njegovu rekonstrukciju utrošeno je 287 milijuna eura od čega je polovinu dao grad Marseille.

Zašto baš sad?

Odluku gradonačelnika da sad u javnost izađe s najavom prodaje stadiona mnogi vide kao vrhunac krize u slavnom klubu s juga Francuske.

Marseille, koji je u sezoni 1992./1993. ušao u povijest kao prvi osvajač nogometne Lige prvaka u novoj eri (tada je za njih igrao i naš Alen Bokšić), trenutno je upao u veliku rezultatsku krizu. U posljednjih pet kola osvojili su samo dva boda i pali na razočaravajuće deveto mjesto.

gol expired Hrvatski reprezentativac trebao je postati novi igrač Liverpoola, no sve je propalo u posljednji trenutak divider

Takvi rezultati izazvali su ogorčenje onih najvjernijih i najratobornijih navijača koji su protekle subote zapalili klupski kamp i izazvali odgodu utakmice s Rennesom.

Tri dana poslije, u utorak, sada već bivši trener Andre Villas-Boas na konferenciji za medije je izjavio kako samo želi što prije otići iz Marseillea i da ga novac ne zanima. Razlog je bio taj što je klub suprotno njegovim željama doveo veznjaka Celtica Oliviera Ntchama.

Istog dana, poslije svega nekoliko sati, oglasila se uprava kluba s Velodromea i poručila da je Villas-Boas smijenjen te da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

I poslije svega ovoga, kao "šlag na tortu", slijedi im najteži mogući zadatak. U najvećem derbiju Ligue 1 Marseille je ove nedjelje domaćin PSG-u...

gol expired Sapunica dobila nastavak: Marseille potjerao Villas-Boasa i pokrenuo disciplinski postupak! divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider