Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Skupina smrti

Gračan objavio širi popis igrača za Euro U-21: Je li ovo najjača Hrvatska u povijesti?

Izbornik U-21 hrvatske reprezentacije Nenad Gračan objavio širi popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik U-21 hrvatske reprezentacije Nenad Gračan objavio je širi popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo, koje će se održati u San Marinu i Italiji od 16. do 30. lipnja.

Možda i najjača mlada hrvatska reprezentacija okuplja se 3. lipnja, a prije odlaska na prvenstvo odigrat će i prijateljsku utakmicu protiv Danske u Puli (12. lipnja).

Završni popis 23 igrača koji će putovati u Italiju i San Marino bit će objavljen početkom lipnja, a mladi Vatreni nalaze u vrlo teškoj skupini s Rumunjskom, Francuskom i Engleskom.

Hrvatska prvu utakmicu igra 18. lipnja protiv Rumunjske, tri dana kasnije protiv Francuske i zaključnu u skupini protiv Engleske 24. rujna.

Mladi Vatreni sve tri utakmice odigrat će u San Marinu, točnije u Serravalleu.

Na Euru sudjeluje 12 reprezentacija koje su ždrijebom razvrstane u tri skupine po 4 reprezentacije.

Tri prvoplasirane momčadi i najbolja drugoplasirana plasirat će se u polufinale i ujedno će izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Kako Engleska nema pravo nastupa na Olimpijadi, jer nije članica Međunarodnog olimpijskog komiteta, već njezini sportaši idu na Olimpijadu u sklopu Ujedinjenog Kraljevstva, a koja trenutačno nema nogometnu reprezentaciju, njezin plasman neće se računati.

Ako Engleska prođe u polufinale, za plasman na Olimpijadu razigravat će preostale dvije drugoplasirane momčadi koje se nisu plasirale na Olimpijadu. Dakle, Hrvatska može biti i treća u skupini i opet će imati šansu plasirati se u Tokio ako Engleska bude prva u skupini ili najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Širi popis U-21 hrvatske reprezentacije za Euro 2019.:

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

Braniči: Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Filip Benković, Petar Mamić, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Veznjaci: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

Napadači: Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider