Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki šok za Liverpool

VIDEO Bilić ušutkao kritičare jednom od najvećih pobjeda sezone

U susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham je na gostovanju pobijedio Southampton 3-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je Dimitri Payet napustio West Ham, momčad Slavena Bilića je upisala treću pobjedu u zadnja četiri kola. U sudaru protiv susjeda na ljestvici ''čekićari'' su odigrali odlično i premda su gubili uspjeli su okrenuti rezultat i osvojiti tri boda.

Southampton je poveo u 12. minuti lijepim golom Manola Gabbiadinija. Talijanski napadač je stigao u Southampton posljednjeg dana prijelaznog roka za 15 milijuna eura iz Napolija i u svom prvom nastupa zabio je pogodak.

Međutim, radost domaćin kratko je trajala. Dvije minute kasnije izjednačio je Andrew Carroll nakon sjajne asistencije Pedra Obianga. U posljednjim trenucima prvog dijela i Obiang se upisao među strijelce. Opalio je sa 25 metara, lopta je na putu do gola nekoga pogodila prevarivši vratara Frasera Forstera. Bilićeva momčad je u 52. minuti povela 3-1 i tako trasirala put prema pobjedi. Mark Noble je ubacio iz slobodnog udarca, a Steven Davis je podmetnuo nogu i zabio u vlastitu mrežu.

Liverpool je na gostovanju kod Hull Cityja dominirao, no golove su postizali domaćini. Dvije prilika za dva gola i tri važna boda. Strijelci za Hull bili su Alfred N'Diaye u 44. minuti, te Oumar Niasse šest minuta prije kraja utakmice. Liverpool je na 'Štefanje' bio na drugom mjestu ljestvice, no u posljednjih 10 susreta u svim natjecanjima upisao je samo jednu pobjedu i sve je dalje od vrha ljestvice. Dejan Lovren nije nastupio za goste.

Everton je u 'ljepotici' kola pobijedio Bournemouth 6-3. Domaćin je poveo 3-0, gosti su smanjili na 3-2, domaćin je potom pobjegao na 5-2, a do kraja susreta su oba kluba postigla po još jedan pogodak. Junak utakmice bio je Romel Lukaku koji je zabio četiri gola, a prvog već nakon 30. sekundi utakmice. Strijelci za Everton bili su i James McCarthy (24), te Ross Barkley (90+4), dok su golove za goste postigli Joshua King (59, 70) i Harry Arter (90).

U derbiju začelja Sunderland je na gostovanju pobijedio Crystal Palace 4-0, a sva četiri gola gosti su zabili u prvom poluvremenu. Strijelci su bili Lamine Kone (10), Didier Ndong (43) i Jermain Defoe (45+1, 45+3).

U prvom današnjem susretu Chelsea je pobijedio Arsenal 3-1 načinivši još jedan veliki korak prema osvajanju naslova prvaka.

Momčad Antonia Contea je odigrala sjajno i u potpunosti je nadigrala Arsenal koji je i treći susret uzastopce bio bez kažnjenog Arsena Wengera. Francuski stručnjak je utakmicu pratio s tribina Stamford Bridgea, a do kraja suspenzije ostala mu je još jedna utakmica.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Marcosa Alonsa. Do kraja poluvremena bilo je prilika na obje strane, no mreže su mirovale. U 53. minuti domaćin je stigao do 2-0 jednim od najljepših golova ove sezone. Belgijski majstor Eden Hazard je povukao loptu s centra i pritom 'otresao' Laurenta Koscielnyja, Francisa Coquelina i Shkodrana Mustafija, te potom svladao Petra Čecha.

Vlasnik Chelsea Roman Abramovič od oduševljenja je skakao po svečanoj loži, dok je Conte proslavio pogodak bacivši se na tribinu među navijače u prvim redovima. Potpuni slom Arsenala zbio se u 85. minuti kada je Čech očajno ispucao loptu na noge Cescu Fabregasu, a ovaj lagano pogodio u praznu mrežu.

U posljednjim trenucima susreta Olivier Giroud je ublažio poraz gostiju.

Chelsea sada ima 59 bodova, Tottenham na drugoj poziciji ima 47 bodova uz susret manje, dok je treći Arsenal također sa 47 bodova. Slijede Liverpool i Manchester City sa po 46 bodova. West Ham je deveti sa 31 bodom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider